Aanzienlijke uitbreiding voor West-Vlaamse carrosseriespecialist

Met een vernieuwd totaalconcept waarin een volledig aanbod en snelle service centraal staan, betreedt Top Motors uit Wevelgem een nieuw tijdperk. Hiertoe reorganiseerde het zijn site aan de Kortrijkstraat, inclusief een verbouwing van de Rubonit-bandencentrale. Het resultaat? Top Motors mag zich voortaan een van de grootste carrosseriebedrijven uit de streek noemen. 

Op de kruising van de Kortrijksestraat en de Luchthavenstraat werd de Rubonit-bandencentrale omgebouwd tot een hypermodern carrosseriebedrijf dat de naam ‘Top Repair’ kreeg. Aan de straatzijde zijn binnen de te verbouwen constructie vier toonzalen ingevuld: SEAT, Top Way, SKODA en CVI Vokswagen. Architect Jo Rabaey. “Het gebouw is volledig gestript en kreeg een nieuwe voorgevel met de nodige merkidentificaties. Het interieur werd volledig afgestemd op de richtlijnen van de merken. Dankzij de hoge raampartijen komen de wagens optimaal tot hun recht. Elke toonzaal beschikt over een afleveringszone, waar de nieuwe wagen persoonlijk aan de klant wordt overhandigd.”


De Rubonit-bandencentrale is omgebouwd tot een hypermodern carrosseriebedrijf dat de naam ‘Top Repair’ kreeg.

Aangenaam wachten
Ook de bestaande Volkswagen-toonzaal werd grondig hertekend. Zowel de binnen- als de buitenzijde zijn uitgerust met de nieuwe Volkswagen-identificatie. “Met één centraal onthaalpunt voor de merken Volkswagen, Volkswagen CVI, SKODA en SEAT maakt Top Motors het bezoek voor de klant extra eenvoudig”, vertelt architect Jo Rabaey. “Er is eveneens een gemeenschappelijke Bussiness Corner ingericht, waar het wachten zo aangenaam mogelijk wordt gemaakt. De klanten kunnen er rustig verder werken of zelfs even ontspannen bij de haard met een kop koffie in de hand.” 


Top Motors opteerde voor een volledige reorganisatie van zijn site.

Transparantie in kantoorgedeelte

TopMotors maakte van de gelegenheid gebruik om de kantoorruimtes verder uit te breiden en te moderniseren. Architect Jo Rabaey: “De klantenzones in Volkswagen werden volledig aangepast aan de merk-identificaties. In het carrosseriegedeelte Top Repair zijn nieuwe bureaus en een vergaderruimte ondergebracht. Hierbij zijn uitsluitend glazen tussenwanden gebruikt, want Top Motors draagt volledige transparantie hoog in het vaandel. Dankzij deze inrichting ontstaat een afgeschermd gevoel, terwijl iedereen zich toch te midden van de wagens bevindt.”

Primeur in West-Vlaanderen
Aan de overkant van de Kortrijksestraat kregen de bestaande Audi-showroom en -garage eveneens een grondige opknapbeurt. Ook daar is het uitzicht afgestemd op de nieuwe identificatie van het merk. Daarnaast werden ook de bureaus van de kantoren lichtjes aangepast om ruimte te creëren voor een ‘Customer Private Lounge’, waar de klanten van een digitale 3D-ervaring van hun toekomstige wagen kunnen genieten. Jo Rabaey: “Last but not least zorgt Top Motors voor een West-Vlaamse primeur met de eerste toonzaal voor Audi Approved plus, het tweedehandsaanbod van Audi. Ook deze toonzaal is volledig aangepast aan de identiteit van het merk. Kortom: Top Motors beschikt nu over een vestiging die zijn gelijke niet kent. Een indrukwekkend geheel van toekomstgerichte volumes waarin beleving en service hét verschil maken.”     


In de Bussiness Corner kunnen klanten rustig verder werken of zelfs even ontspannen bij de haard met een kop koffie in de hand.

Tekst | Els Jonckheere       Beeld | Jo Rabaey


Participanten aan het woord

Topglass – Volglazen wanden
Om een optimale transparantie te realiseren, werden alle bureaus en vergaderzalen bij Top Motors uitgevoerd met volglazen wanden. Deze ‘boxen’ zijn profielloos en hebben enkel pivoterende deuren. Een knappe realisatie van Topglass uit Torhout, een professioneel aannemersbedrijf dat zich specialiseert in glastoepassingen voor interieur en exterieur. Zaakvoerder Vincent Goethals: “Ons aanbod gaat van scheidingswanden in veiligheidsglas met verhoogde akoestische waarden over glazen loopstructuren tot profielloze glazen balustrades. Belangrijke referenties zijn Tonickx Building in Kortrijk, Advocatenkantoor Uniqum in Kortrijk, Advocatenkantoor Marlex in Brugge, Rob Kantoren in Ardooie, Delta Light in Gullegem, Skyline Building in Izegem, Decathlon in Gent … En nu kunnen we daar ook Top Motors aan toevoegen, een project waar we toch wel trots op zijn. Niet zozeer vanwege de moeilijkheidsgraad, maar wel omdat de plaatsingstermijn bijzonder kort was. Bovendien hebben we dit project gerealiseerd zonder de werking van Top Motors te verstoren!”


Technische Fiche 

Bouwheer TopMotors (Wevelgem)
Architect Jo Rabaey (Veurne) en Buro AICO Architecten (Gent)
Hoofdaannemer Vanden Bussche Industriebouw (Veurne)