AGC en Ubiquitous Energy sluiten strategische ontwikkelingsovereenkomst voor transparant solar glas

AGC (AGC Asahi Glass), de grootste vlakglasproducent ter wereld, sloot een strategische ontwikkelingsovereenkomst met Ubiquitous Energy, leider in transparante solar technologie. De samenwerking wordt toegespitst op de ontwikkeling van de transparante en neutrale solar coating van Ubiquitous Energy voor ramen die elektriciteit produceren. 

De transparante solar coating van Ubiquitous Energy kreeg de naam ClearView Power™ en absorbeert selectief onzichtbaar licht (ultraviolet en infrarood) om het om te zetten in elektriciteit, terwijl tegelijk zichtbaar licht wordt doorgelaten. ClearView Power™ genereert niet enkel elektriciteit maar biedt ook zonwering door het blokkeren van infraroodlicht en dus van de zonnewarmte. De transparante solar coating kan aangebracht worden op verticale oppervlakken van gebouwen waardoor de ramen van het gebouw voor de aanmaak van elektriciteit zorgen, zeer energie-efficiënt zijn én de transparantie en neutrale esthetiek garanderen die architecten, ontwerpers en bewoners verwachten.

De zeer transparante coating ClearView Power™ heeft een neutrale kleur en wordt rechtstreeks op het glas aangebracht met standaarduitrusting voor glascoatings. Het gebruik van standaarduitrusting voor de aanbreng van dunne coatings zal de benutting van de jaarlijkse globale glasproductiecapaciteit van meer dan acht miljard vierkante meter mogelijk maken. Ook zal deze nieuwe en gepatenteerde technologie de BIPV-markt (Building Integrated Photovoltaic) een echte, transparante oplossing bieden om energie te winnen en zo leiden tot gebouwen die energieneutraal zijn of zelfs energiepositief.

“Als wereldleider in glas en glascoatings is AGC een ideale partner voor ons. Het experiment om geavanceerd glas en BIPV-technologieën op de markt te brengen, zal de ontwikkeling en commercialisering van onze transparante solar technologie een boost geven”, zei Miles Barr, oprichter en CEO van Ubiquitous Energy. “De markt van het architecturaal glas toonde al veel belangstelling om onze technologie te gebruiken voor de volgende generatie transparante stroomproducerende ramen”.

“We hebben Ubiquitous Energy al sinds de oprichting van het bedrijf gevolgd en we geloven dat deze samenwerking perfect aansluit op onze strategie om de beste milieuvriendelijke glasoplossingen aan te bieden”, stelde Marc Van Den Neste, CTO, Building & Industrial Company van AGC. “Door de creatie van transparant, esthetisch aangenaam, stroomproducerend glas zullen we ontwerpers en architecten een BIPV-oplossing kunnen geven die niet alleen mooi is, maar ook naadloos kan geïntegreerd worden”. Masatoshi Ueno, AGC Ventures, een corporate venturing tak van AGC, voegde toe: “We vinden het geweldig om Ubiquitous Energy te kunnen steunen als partner, want dit opent nieuwe perspectieven om gevels maximaal milieugericht te kunnen gebruiken.”