Alles voor uw grootkeuken

In professionele grootkeukens zijn efficiëntie, betrouwbaarheid en energiezuinigheid geen modewoorden, maar pure noodzaak. Daarom ga je bij de keuze van je apparatuur beter niet over één nacht ijs. Bij Metos vind je niet zomaar apparatuur, maar echte ‘kitchen intelligence’. Kiezen voor de innovatieve concepten van deze fabrikant is dan ook kiezen voor gemoedsrust en vooral besparingen op lange termijn. 

De combinatie van meer dan negentig jaar technische ervaring en het begrijpen van de noden van de klant heeft Metos een prominente plaats op de Europese kaart van grootkeukens gegeven. “Wij zien keukens als een organisch geheel met state-of-the-art systemen die kunnen mee-evolueren met de veranderende behoeften in dit segment”, vertelt gedelegeerd bestuurder Jan Vyverman. “We profileren ons als een onestopshop met een assortiment dat compleet kan worden genoemd. Je kan bij ons terecht voor een totaalconcept van ontwerp tot uitvoering voor koude en warme keuken, zelfbedieningstogen, distributie van maaltijden tot bij de patiënt, vaatwasinstallaties, enzomeer.”

Innovatie en opleidingen
Metos maakt deel uit van de Italiaanse Ali Group dat wereldwijd talrijke vestigingen heeft. Het Metos Center in Aalst is één van de grootste tentoonstelling- en opleidingscentra in de Benelux. “Architecten, studiebureaus en uiteraard eindklanten kunnen er de nieuwste professionele keukentoepassingen, Metos-concepten en apparatuur ontdekken”, aldus Vyverman. “Ook organiseren we regelmatig thema- en opleidingsdagen, zowel voor het grote publiek als specifieke klanten. Verder hebben we een departement dat professionele keukens helpt ontwerpen en inrichten.” 

Daarbij wordt steeds gestreefd naar een toekomstgerichte keuken waar efficiëntie en energiezuinigheid centraal staan. Jan Vyverman: “Desgewenst  voorzien we complete CAD-tekeningen voor individuele producten of totaalinrichtingen, inclusief informatie over afmetingen, wateraanvoer en -afvoer en elektrische aansluitingen. Zelfs 3D-tekeningen behoren tot de mogelijkheden. Last but not least is er een waterdichte naservice met een eigen technische interventiedienst en een grote voorraad aan wisselstukken. De continuïteit van je keukenactiviteit garanderen, is onze missie.”

Tekst | Els Jonckheere  Beeld | Metos