Audiovisuele upgrade versterkt farmaceutisch netwerk

Als coöperatieve vennootschap groepeert Multipharma 270 apotheken, verspreid over heel België. Het hoofdkwartier van de organisatie kreeg onlangs een grondige audiovisuele upgrade via de plaatsing van geavanceerde displays, monitors en communicatiesystemen. Een cruciale stap in de versterking van het farmaceutisch netwerk.

Multipharma zet maximaal in op de creatie van een gemeenschappelijke identiteit. De apotheken delen een aantal elementen – standaardnormen voor dienstverlening, commercieel beleid, groothandel, administratieve diensten, informatie- en communicatietechnologie … – en vormen samen dan ook een sterk netwerk. Het hoofdkwartier van de organisatie had nood aan een grondige upgrade en verhuis van audiovisueel materiaal. Na een strenge selectie kwam BIS als meest geschikte partner uit de bus.

Digital Signage
Communicatie met het personeel is van groot belang, ook bij Multipharma. Het koos dan ook voor de on premise-variant van het signage-systeem van BIS. Via achttien displays in formaten van 48” tot 98”, verspreid over de afdelingen en het restaurant, blijft iedereen op de hoogte van wat er leeft op en naast de werkvloer. Elke afdeling kan individueel content posten, maar tegelijk kan er ook snel nieuws naar elk beeldpunt gepusht worden (indien relevant voor alle werknemers). Dit alles verloopt via gedeelde netwerkmappen die afdelingsspecifiek zijn. De gebruiker hoeft enkel zijn slide of video naar de juiste map te slepen om zijn input te laten verschijnen. De look & feel van de content werd eveneens door BIS verzorgd, waardoor de opmaak van de templates naadloos aansluit bij de huisstijl van de groep. Dankzij diverse datakoppelingen houdt een groot deel van de informatie zichzelf up-to-date (RSS- & XML-feeds, links naar Sharepoint …).


De high-end boardrooms zijn uitgerust met telkens dual Philips 98” 4K displays. Dit zijn de perfecte vervangers van klassieke projectoren.

Compact vergaderen
Hoewel flexwerken sterk gepromoot wordt bij Multipharma, zijn er toch voldoende kleine meeting spaces ingericht. Elke ruimte is uitgerust met een 55” Professional Philips Display en een Polycom Trio of Barco Clickshare, zodat laptops (en andere bronnen) draadloos te delen zijn via de usb dongle. Voorts zijn er ook zalen uitgerust met videoconferencing en retourmonitoren. Tot slot zijn er in high-end boardrooms dual Philips 98” 4K displays geïnstalleerd, perfecte vervangers van de klassieke projectoren. In samenspraak met BIS koos Multipharma voor een zeer hoge lichtopbrengst en scherpte (zelfs zonder verduistering van de ruimte).

Tekst en beeld | BIS
Uitgelichte foto boven: Ook in het restaurant kan draadloos informatie worden gedeeld met Barco Clickshare. Perfect voor informele meetings.