Belgische kwaliteit in roofing bestaat maar is te weinig bekend!

Derbigum, de Belgische fabrikant van dakbanen, lanceert een nationale mediacampagne om zijn Derbigum-dakbanen beter bekend te maken bij het grote publiek.

Sinds 1932 is Derbigum, destijds opgericht als Imperbel, actief in de waterdichting van platte daken en andere werken burgerlijke bouwkunde. Vandaag is deze familiale kmo nog steeds aanwezig op de internationale en Belgische markt. Maar, zoals voor vele zaken geldt… onbekend is vaak onbemind.

Belgische topkwaliteit om fier op te zijn
Binnen de bouwwereld genieten de Derbigum-dakbanen best wat naamsbekendheid en een goede reputatie. Bij de particulier liggen de kaarten een beetje anders. Daarom heeft Derbigum besloten om een grote nationale mediacampagne op te starten.

Via een nationale televisiecampagne op VTM, Q2 en CAZ voor Vlaanderen en La Une, La Deux en AB3 voor Wallonië, paginagrote reclame in verschillende bouwtijdschriften en een partneriaat met het magazine Livios voor meer zichtbaarheid online en in de gedrukte pers, wil Derbigum zijn naamsbekendheid vergroten.

In een duidelijke publi-reportage worden kort de verschillende voordelen van de Derbigum-dakbanen aangehaald én de voordelen om met een Derbigum-professional te werken.  De grotere naamsbekendheid bij het grote publiek zullen ook de professionele Derbigum-plaatsers helpen in hun werkzaamheden.

Waterdichte oplossingen voor het dak van je leven
Moderne architectuur in de woningbouw past steeds vaker platte daken toe.  Maar waar de producenten van dakpannen voluit gekend zijn door het grote publiek, is dit wat minder voor wat betreft de fabrikanten van roofing.  Daar wil Derbigum nu wat aan doen met zijn campagne “DERBIGUM, het dak van je leven”.

Derbigum is al jaren bezig met de innovatie van zijn waterdichtingsmembranen, denk maar aan de lancering van de eerste plantaardige dakbaan, Derbipure®, in 2010 of onlangs het Derbigum® Aquatop-gamma, speciaal afgestemd op regenwaterrecuperatie.

Naast deze innoverende producten, investeert Derbigum ook volop in de duurzaamheid van haar gamma. Dit zowel op ecologisch vlak als op het gebied van de levensduur van zijn producten. Bewijs daarvan is de recente studie van het British Board of Agrément (BBA). Zij bevestigen met een wetenschappelijk rapport dat de levensduur van de Derbigum-dakbanen minstens 40 jaar bedraagt. Informatie dat te weinig door het grote publiek gekend is.

Met deze mediacampagne die begin maart van start gaat, hoopt Derbigum alvast dat de uitstekende eigenschappen van zijn dakbanen wat meer bekendheid verwerven.