Het BIM-proces in detail: van bouwheer tot afwerkingsbedrijf

“Een witte wand en wifi in de werfkeet, meer hebben we niet nodig”

BIM is een hot topic! Met de ingebruikname van KULab in Brugge is het eerste bouwproject in Vlaanderen, waar BIM in de echte zin van het woord werd toegepast, afgewerkt. Tijdens zijn praktijkdag op 4 december 2017 op de CommunicatieCampus in Gent zoekt BIM-platform naar antwoorden op de meest prangende vragen omtrent BIM en laat daarbij alle betrokken spelers van het KULab-project aan het woord. Iedereen is er gratis welkom. 

Stond BIM in het lastenboek? Wie is er precies met BIM gestart en waarom? Waarom is er een BIM-protocol? Is er ook een BIM-‘as built-dossier’ opgeleverd? Welke voordelen zijn effectief gerealiseerd en welke problemen moesten worden overwonnen? Wie heeft wie moeten overtuigen? En bovenal: hou zouden ze het vandaag aanpakken, mochten ze het allemaal opnieuw kunnen doen? Over deze en nog veel meer vragen zullen zeven bouwschakels hun licht laten schijnen.

Voor het eerst komen alle betrokken partijen aan het woord over het leerproces dat ze doorlopen hebben: de KU Leuven als bouwheer, de ingenieurs stabiliteit en technieken, de architect, de aannemers en de installateurs technieken. Het resultaat is een open en kritische blik omtrent ervaringen en inzichten inzake de uitdagingen, communicatie, winsten en valkuilen van BIM, waarbij elke partij zijn rol in het proces zal toelichten.

Aansluitend geeft BIM-platform het woord aan de zaal. Het publiek kan immers stemmen op een aantal uitdagende stellingen omtrent BIM. Een statische uiteenzetting zal het dus zeker niet worden. Wél wordt het een boeiend en interactief debat met actieve participatie over de zin en onzin van BIM. Een expert-moderator zal alles in goede banen leiden.

Wil u eindelijk eens een antwoord op al uw BIM-vragen? Dan kan u op 4 december terecht op de CommunicatieCampus. BIM-platform ontvangt u op deze gratis praktijkdag vanaf 15u met koffie en gebak. Voor meer info en inschrijvingen kan u terecht op hun website www.bim-platform.be.

Over BIM-platform
BIM-platform is een onafhankelijk communicatie- en kennisplatform dat inspireert en oplossingen aanreikt met betrekking tot BIM. BIM-platform richt zich daarbij tot opdrachtgevers, architecten, producenten, adviseurs, aannemers en installateurs.