Bouwen zonder zorgen

Ontzorgen is vandaag hét kernwoord bij uitstek in de bouw. Voor aannemersbedrijf Van Houtven is dit echter geen nieuw gegeven. Integendeel, het volledige businessmodel is op dit principe gestoeld. Zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten nemen de experts van Van Houtven het volledige bouwproject in handen. Op een transparante, solvabele en adviserende manier. Zodat de bouwheer het maximum uit zijn investering kan halen.

‘Quality is the result of an intelligent effort!’ is de slagzin waarmee Van Houtven zichzelf in de picture plaatst. En dat is er niet om gelogen, want sinds haar oprichting in 1986 benadert de onderneming de markt met een intelligente aanpak. “Bouwen vraagt veel tijd, energie en kennis van zaken,” vertelt afgevaardigd bestuurder Alex Goeminne. “En het wordt er niet gemakkelijker op met de talrijke nieuwe voorschriften en ontwikkelingen op het vlak van veiligheid en milieuzorg. Wij ‘ontzorgen’ de architect en onze klant niet alleen door zijn bouw- of renovatieproject tot in de puntjes te realiseren. Ook adviseren en begeleiden we iedereen bij het kiezen van de juiste bouwtechnieken en -materialen.” 

Van Houtven
Van Houtven haalt bij alle projecten, en dit in nauwe samenwerking met de architect-ingenieur, het onderste uit de kan om binnen het budget én de gestelde deadline op te leveren.

Klassieke en nieuwe oplossingen
Sinds 1986 schreef Van Houtven al honderden bouwprojecten succesvol op zijn conto. Een uitgebreide kennis van traditionele technieken combineert zich met nieuwe oplossingen, waarbij het bedrijf dagelijks investeert in het uittesten van innovatieve technieken. 

Van Houtven

“Zo zijn we intussen expert in het bouwen van (bijna) energie-neutrale woningen”, vult Goeminne aan. “Ook dragen we transparantie en correctheid hoog in het vaandel. We werken met een 100% voltooiingsbankwaarborg of financiële borgstelling, verzekeren alle werven met een Allrisk (ABR) en een tienjarige aansprakelijkheidspolis, en hanteren overeenkomsten volgens de Wet Breyne. Bovendien halen we bij alle projecten – dit in nauwe samenwerking met de architect-ingenieur – het onderste uit de kan om binnen het budget én de gestelde deadline op te leveren. Dit alles samen maakt van Van Houtven een perfecte gids en realisator van de meest uiteenlopende bouw- en renovatieprojecten.” 

Tekst | Els Jonckheere  Beeld | Van Houtven