Chirec Oudergem | Chirec kiest voor zekerheid op het vlak van Schindler liften

Onlangs ontving Schindler enkele grote bestellingen voor projecten in België, waaronder het nieuwe Chirec-ziekenhuis in Brussel. Dankzij een actieve samenwerking met de studiebureaus, architecten en ziekenhuisverantwoordelijken kon Schindler het aantal, de locatie en de kenmerken van de liften bepalen in functie van de verwachte drukte, en dit alles voor de eerste spadesteek.

In het Chirec-ziekenhuis zullen 25 Schindler-liften worden geïnstalleerd. Twaalf daarvan zijn bestemd voor beddentransport en hebben een nominale draagkracht van 2.500 kg. Er zijn ook acht bezoekersliften van 1.000 kg en in de afdeling sterilisatie worden vier exemplaren van 1.275 kg voorzien. Tot slot krijgt de keuken een op maat gemaakte lift. Sales, Marketing & Productmanager New Installations BNL, Wim Stockx: “Bijna alle liften bewegen aan een snelheid van 1,6 m/sec en bieden een comfortabel transport dankzij de recent ontwikkelde aandrijftechnologie en tractiemiddelen. Qua energie voldoen de Schindler-liften aan de BREEAM-criteria. Ze beschikken immers over performante frequentieregelaars die het energieverbruik aanzienlijk verminderen en ledlampen.”

Met garantie op betrouwbaarheid
Ziekenhuisliften worden heel veel gebruikt, op elk moment van de dag. Er moet voor 100% op een goede werking kunnen worden vertrouwd, want het stilvallen van een lift kan er het verschil op leven en dood betekenen. De bouwheer moet dus niet alleen op een excellente kwaliteit van het toestel zelf, maar ook van het onderhoud kunnen rekenen. Wim Stockx: “Vandaar dat we een zekere garantieperiode voorzien waarin het onderhoud van de liften vaak is inbegrepen.”
Schindler produceert, installeert, onderhoudt en moderniseert liften, roltrappen en rolpaden voor elk type gebouw of gebruikstoepassing. Centraal hierbij staat de toepassing van nieuwe technologieën die de veiligheid, het comfort, de (energie-)efficiëntie en de betrouwbaarheid van de systemen verhogen.

Tekst | Els Jonckheere Beeld | Schindler