BIM-platform

Claerhout nv Communicatiehuis
Communicatiecampus (gebouw 485)
Sint-Denijslaan 485

B-9000 Gent
T +32 9 242 82 00
F +32 9 242 82 14

info@communicatiehuis.be
Routebeschrijving (download pdf)

BIM is de afkorting voor Bouw Informatie Model. In tegenstelling tot het traditionele ontwerp- en bouwproces wordt er tijdens het BIM-proces in één model (bestand) gewerkt. Aan dit bestand worden alle data gekoppeld die nodig zijn voor het ontwerpen, bouwen en beheren van een bouwproject.

BIM wordt gebruikt door alle partijen die betrokken zijn bij het te realiseren bouwproject, zoals opdrachtgever, architect, adviseurs, aannemer en installateur. Het voordeel van het werken in één model is dat alle partijen dezelfde gegevens gebruiken.

BIM is geen doel op zichzelf. BIM is een methode, een proces en een hulpmiddel om op een efficiënte wijze met diverse partijen samen te werken.

Het BIM-platform is een onafhankelijk communicatie- en kennisplatform dat inspireert en oplossingen aanreikt met betrekking tot BIM. Een academisch team en een selecte groep experten uit de industrie delen hiervoor hun kennis en expertise. We doen dit via:

Netwerking met doelgroepen
De doelgroepen worden uitgenodigd op praktijkdagen en workshops, waarbij relevante sprekers nieuwe inzichten komen delen over de mogelijkheden voor vandaag en in de toekomst.

Kennisdeling met andere partners
De onzichtbare meerwaarde in het project bestaat uit de informatie en kennis die wordt gedeeld tussen de deelnemende partners.

Inhoudelijke communicatie
Inhoudelijke artikels en publicaties over projecten, case studies, praktijkdagen, workshops, visies van professionals en innovatieve producten.

 

 

Nieuws gerelateerd aan BIM-platform

Gratis avondsessie: ‘BIM: De industriële avond’

Op dinsdag 21 maart 2017 vindt in Gent de Beyond-BIM Academische studiedag plaats. Dit event is inhoudelijk gestuurd door Ruben Van de Walle (Lector Howest), Stefan Boeykens (KULeuven) en Pieter Pauwels (Postdoc Researcher en Assistant Professor CAD UGent). Dit event is enkel toegankelijk voor academici en op uitnodiging.

Lees meer »