Bontinck

Ottergemsesteenweg Zuid 808 – A 31
9000 GENT

T: +32-9-225 01 74
F: +32-9-225 64 14
E: studiegroep@bontinck.biz
W: www.bontinck.biz


HISTORY & FUTURE
Waar techniek en emotie samenkomen

De professionals van Bontinck Architecture and Engineering laten techniek en emotie samensmelten tot één harmonieus geheel.
Het fundament voor Bontinck Architecture and Engineering werd in de jaren ’20 van de vorige eeuw gelegd door Georges Bontinck. Later hebben zoon Dirk en kleinzoon John Bontinck het architectenbureau voortgezet. Onder hun bezielende leiding is het bedrijf geëvolueerd tot het dynamische en up-to-date architectenbureau van vandaag.

CORE BUSINESS
Uw wensen komen tot leven

Bontinck Architecture and Engineering is gespecialiseerd in verscheidene disciplines. Met de architectuur als fundament heeft het bedrijf zich bekwaamd in stadsontwerpen, engineering, restauratie en interieurdesign.

Van een stedenbouwkundig masterplan tot aan de kleur van uw interieur: Bontinck Architecture and Engineering brengt uw ideeën en wensen tot leven. Het bedrijf voelt zich zowel thuis in de stad als in de periferie en heeft ruime ervaring met stadsontwerpen voor sites tot twintig hectare. Bij elk project – klein of groot, privaat of publiek – vervult Bontinck haar creatieve rol en verenigt alle betrokken partijen en de verschillende disciplines tot één uniek en sprekend resultaat.

MULTI TALENTED
Veelzijdigheid

Van villa tot luchthaven; de kennis en kunde van Bontinck Architecture en Engineering is zeer veelzijdig. Bij elk project is het bureau van A tot Z betrokken: van het eerste oriënterende gesprek tot de uiteindelijke oplevering kunt u rekenen op een professionele en persoonlijke samenwerking.

Het team van Bontinck Architecture and Engineering telt een dertigtal allround toparchitecten. Elk project wordt gezamenlijk uitgevoerd door een team van meerdere ervaren professionals, die uitstekend op elkaar zijn ingespeeld. Uw project is hierdoor altijd in veilige en vertrouwde handen, ook bij onverhoopte uitval van een teamlid. Elke architect binnen het team is gelijktijdig betrokken bij meerdere projecten, zowel grote als kleine. Bontinck Architecture and Engineering heeft bewust gekozen voor deze werkwijze, zodat het gehele team altijd is voorbereid op nieuwe uitdagingen en de continuïteit van uw project is gewaarborgd. De veelzijdigheid van het architectenbureau is uniek en houdt haar sterk in woelige economische tijden.

APPROACH
Bontinck Architecture and Engineering maakt het verschil

Nagenoeg elk project wordt geplaagd door ‘negatieve’ externe factoren. Bontinck Architecture and Engineering ziet het als een uitdaging om deze beperkingen om te buigen en er de kracht van het project van te maken. Zo krijgt elk project een geheel eigen karakter en een sterk, uniek concept.

Bontinck Architecture and Engineering onderscheidt zich doordat niet alleen haar stijl hedendaags is, maar ook de manier van werken. Waar anderen nog wel eens in de verleiding komen om hun oorspronkelijke concept te laten beïnvloeden door nieuwe trends, houdt Bontinck Architecture and Engineering van begin tot einde vast aan de eigen creatieve en technische visie. Het bedrijf zorgt ervoor dat ook de uitvoerende partijen van het concept worden doordrongen. Zo maakt Bontinck Architecture and Engineering het verschil.

Nieuws gerelateerd aan Bontinck

Take off Gent

Take Off | Gent

Onlangs werd opnieuw een prachtig kantoorcomplex opgeleverd: de tweede ‘Druppel’ die samen met zijn evenbeeld dé blikvanger vormt van Veld 01 in ‘Take Off’.

Lees meer »

Brielpark | Maldegem

Het herbestemmen van voormalige industriële sites zit in Vlaanderen in de lift. Ook in Maldegem is een excellent voorbeeld terug te vinden. De oude houtzagerij van G.& C. Verstringe wordt er immers omgevormd tot een gezellig appartementencomplex dat omringd wordt door 27 woningen.

Lees meer »
Bontinck

Urban villa’s in The Loop

Een van de grote doelstellingen van ontwikkelingsproject The Loop is werk- en woongebied met elkaar vervlechten. Met Wings werden er onlangs twee mooie wooncomplexen opgeleverd. De strakke en eenvoudige architectuur past perfect in het esthetische plaatje van de omliggende kantoren.

Lees meer »

Bevlogen architectuur met visie

Bontinck Architecture & Engineering is een multidisciplinair ingenieurs- en architectenbureau, gevestigd in Gent. Het ontwerperscollectief onder leiding van John en Dirk Bontinck staat bekend om zijn vooruitstrevende visie. Ter illustratie selecteerden wij voor u negen inspirerende projecten die getuigen van een bevlogen architectuur.

Lees meer »

Rustig wonen in het bruisende centrum van Aalst

Sinds 23 maart heeft het complex op het perceel tussen de Nieuwstraat en De Ridderstraat in Aalst een totaal nieuw elan. Het desolate gebouw van ING werd er immers vervangen door een ultramodern woonvolume waar ook modeketen ZARA een onderkomen kreeg.

Lees meer »
Take Off

Take Off glansrijk gestart

In de velden tussen de E40 en de R4 ten zuidwesten van Gent domineerde Flanders Expo lange tijd het uitzicht. Maar daar begint verandering in te komen: enkele gebouwen van het ontwikkelingsproject ‘Take Off’ zijn immers al een feit. Met Avian, Baltisse, Goldwing en Brantsandpatents krijgt dit nieuwe stadsgedeelte een eerste invulling.

Lees meer »
Guldendal-site

Guldendal-site | Groene en autoluwe verkaveling in Mechelen

Op de Guldendal-site in Mechelen is onlangs een gloednieuw woonproject in gebruik genomen. Het werd ontwikkeld door Willemen Real Estate op een site van 16.400 m², gelegen op een boogscheut van het centrum. Bedoeling was een mix van appartementen en eengezinswoningen te bouwen op een autoluwe site met veel groen. Geen evidente opdracht dichtbij het stadscentrum...

Lees meer »

GENT | kantoor Bontinck

Voetbalclub KAA Gent heeft er dan wel zijn thuishaven, de Ghelamco Arena is zoveel meer dan alleen voetbal. De accommodaties in het stadion lenen zich ook perfect voor bureaus, retail en horeca.

Lees meer »

Gent Brandsandpatents

Zwevend gebouw Brandsandpatents zet architecturale toon in The Loop The Loop is een totaal nieuw stadsdeel in Gent dat ontwikkeld wordt als een economisch gebied met retail- en leisurefuncties, kantoren en kantoorachtigen en expofuncties aangevuld met kortverblijf- en permanent wonen.

Lees meer »