De Vijfde gevel

Claerhout nv Communicatiehuis
Communicatiecampus (gebouw 485)
Sint-Denijslaan 485

B-9000 Gent
T +32 9 242 82 00
F +32 9 242 82 14

info@communicatiehuis.be
Routebeschrijving (download pdf)

De Vijfde gevel is het communicatie- en kennisdelingsplatform dat bouwheren, architecten, studiebureaus, aannemers en eigenaars van gebouwen creatieve ideeën aanreikt om méérwaarde uit hun dak te halen. Een academisch team en een selecte groep topfabrikanten delen hiervoor hun expertise en ervaringsdeskundigheid. Vanuit een gezamenlijke filosofie bieden ze kennis en oplossingen aan die hun economische meerwaarde reeds bewezen in talrijke projecten.

Haal Meer uit uw dak!
‘De Vijfde gevel’ is minder zichtbaar dan de vier andere gevels. Hierdoor wordt het nog al te vaak stiefmoederlijk behandeld en krijgt het niet de aandacht die het verdient. Een doordachte dakinvestering kan een project echter heel wat interessante voordelen bieden. De initiële investeringskost voor een kwalitatief dak is groter dan voor een klassieke oplossing. Maar ook de levensverwachting van het dak ligt beduidend hoger door het gebruik van hoogwaardige materialen, nieuwe technologieën, het inzetten van professionals en ontzorging achteraf. En er is meer. Investeren in een dak is investeren in comfort. Problemen worden tot een absoluut minimum beperkt. Gedaan met het steeds opnieuw herstellen van allerlei kwaaltjes. Ook op de energiefactuur wordt flink bespaard. Lichtstraten en zonnepanelen zorgen zelfs voor een energieopbrengst. De ecologische voetafdruk verkleint hierdoor aanzienlijk. Op lange termijn betaalt het dak zichzelf dus terug. De return on investment is zo véél groter dan de initiële investeringskost. De Vijfde gevel legt het accent op sprekende projecten waar men ‘meer uit zijn dak haalde’. We geven het woord aan tal van bouwheren (en de betrokken architecten) die de sprong waagden en in hun dak investeerden. Ieder voor zich ontdekten ze de vele mogelijkheden van hun vijfde gevel. Een ervaring die ze graag met u delen. Deze website ontwikkelden we speciaal voor u.

  • Naast inspirerende projecten vindt u hier concrete oplossingen op uw maat.
  • U kunt er terecht voor algemene of specifieke vragen over uw dak.
  • Ook indien u reeds meer haalde uit uw dak, kunt u bij ons terecht. We geven uw project graag de aandacht die het verdient.

Nieuws gerelateerd aan De Vijfde gevel

Workshop: Actieve platte daken voor meer levenskwaliteit en open ruimte

“Voor meer levenskwaliteit hebben we nood aan open ruimte. Het terugdringen van het ruimtebeslag is hiervoor een eerste, noodzakelijke voorwaarde. Verdichting en kernversterking betekent niet dat we minder moeten gaan bouwen of kleiner wonen, maar wél dat we op zoek gaan naar nieuwe modellen, die winsten opleveren voor iedereen.”

Lees meer »