SCHELL

SCHELL Belgium BVBA/SPRL
Brusselsesteenweg 171
B-1785 Merchtem

Telefoon +32 52 37 17 70
Telefax +32 52 37 43 64

E: schell.be@schell.eu
W: www.schell.eu


Schell GmbH & Co. KG Armaturentechnologie staat al ruim 80 jaar garant voor innovatie in sanitair. Het bedrijf begon in 1932 met de productie van kranen in Olpe in Duitsland. Sinds jaar en dag is de hoekregelkraan Schell een van de meest succesvolle producten van het Schell gamma en een begrip geworden in de sanitaire sector. Tot op heden zijn er reeds meer dan 500 miljoen van verkocht. Over de loop van de jaren heeft Schell haar gamma aan producten ook steeds verder uitgebreid tot een totaaloplossing voor sanitaire ruimtes. Tegenwoordig bestaat het assortiment van Schell uit wastafelkranen, douchekranen, wc-spoelkranen, urinoirspoelsystemen, montagemodules, dienstkranen, hoekregelkranen en verwarmingskranen.

Om te garanderen dat de naam Schell synoniem is met kwaliteit worden de producten en processen voortdurend gecontroleerd en beschikken ze over alle vereiste kwaliteits- en veiligheidscertificaten. Het kwaliteitsmanagementsysteem van Schell is gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001:2008. Daarnaast zorgt Schell er steeds voor om ook in de verschillende landen te voldoen aan alle maatstaven en wetgevingen. Zo heeft een groot deel van het Schell gamma in België het Belgaqua certificaat mogen ontvangen zodat Belgische studieburelen en bouwheren met alle vertrouwen de producten van Schell kunnen gebruiken.

Schell is lid van verschillende vakverenigingen zoals het Europese verband van de kraanindustrie, EUnited Valves en kranen van Schell dragen het WELL – Water Efficiency Label. Waterbesparing en hygiëne zijn de twee grote pijlers waar Schell de focus op legt. De recente introductie van eSchell is hier een goed voorbeeld van. Dit nieuwe elektronische watermanagementsysteem monitort en registreert belangrijke functies van kranen en speelt zo een belangrijke rol in de exploitatie van gebouwen.

Alle producten van Schell worden in de fabriek in Duitsland geproduceerd en kunnen oprecht het kwaliteitslabel “Made in Germany” dragen. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 450 medewerkers in dienst.