Schindler België

Bronstraat 15
1060 Brussel

T: +32 (0)2 535 82 11
F: +32 (0)2 535 82 82
E: info.bru@be.schindler.com

In 1927 werd in België, midden in de hoofdstad Brussel, het filiaal Schindler België opgericht. In de loop van de jaren is Schindler België uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 600 werknemers, deel uitmakend van de Zwitserse Schindler Groep.

Wat wij ook doen, wij leggen altijd het accent op de kwaliteit, innovatie, veiligheid en duurzaamheid. Wij werken dus met producten en diensten waarmee wij de kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruikersvriendelijkheid voor onze klanten kunnen garanderen.

Wij bieden verschillende mobiliteitsoplossingen aan. Onze standaard- of op maat gemaakte oplossingen zijn snel en efficiënt en voldoen aan de behoeften van de klant. Wij fabriceren en installeren uitrustingen en adviseren u ook op het gebied van ontwerp en gebruikersvriendelijkheid.

 Veiligheid & Kwaliteit
Veiligheid is onze topprioriteit. Wij wensen de veiligheid van de gebruiker en van onze medewerkers te garanderen. Veiligheid is dus een begrip dat overduidelijk aanwezig is in onze onderneming.

Wij bepalen hoge veiligheidscriteria voor onze producten, diensten en procedures. Wij zetten onze medewerkers er toe aan te zorgen voor de veiligheid van hun omgeving, de veiligheid van hun collega’s en hun eigen veiligheid. Bovendien kunnen wij u dankzij onze expertise adviseren, zodat de optimale veiligheid van de gebruikers verzekerd wordt.

Veiligheid en kwaliteit zijn twee begrippen die nauw met elkaar verbonden zijn. Door producten van hoge kwaliteit aan te bieden en de verschillende kwaliteitsrichtlijnen op te volgen, dragen wij bij tot de fabricage van veilige en betrouwbare producten.

Energieverbruik & duurzaamheid
Duurzame stadsontwikkelingen vormen een grote uitdaging in de 21ste eeuw voor architecten en ontwerpers. Schindler spant zich in voor projecten met het oog op een duurzame constructie met energiezuinige en milieuvriendelijke oplossingen..

Bij ons zijn de leverings-, onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen sinds 2001 gecertificeerd volgens ISO 14001. Wij rekenen op de fabricage van hoogwaardige onderdelen die de hulpbronnen beschermen, en ook op het gebruik van herbruikbare materialen.

Door haar energiezuinige en milieuvriendelijke oplossingen voor liften en roltrappen draagt Schindler in belangrijke mate bij tot de duurzaamheid: van nieuwe installaties tot de installatie van een vervangingsunit, zonder de individuele onderdelen te vergeten.

Onze innovatieve oplossingen en diensten:

 • Personenliften
 • Personenliften met TSD ( schachtkophoogte min 2900 mm )
 • Panoramische personenliften met een ‘Infinity Car’, volglazen kooi.
 • Goederenliften en speciale liften
 • PORT & myPORT, integratie van toegangscontrole, intercom, bezoekerscontrole, bediening op afstand en automatische lifttoewijzing met uw smartphone.
 • Double-Deck Liften
 • Roltrappen en rolpaden
 • Modernisering
 • Renovatie
 • Service & onderhoud
 • Schindler Dashboard & Schindler Direct
 • Trafiekanalyses van uw gebouw

 
Nieuws gerelateerd aan Schindler België

Be Smart, Be Innovative, Be Ecological

‘Smart’ is het nieuwe modewoord. Smart building, smart cities, smart production en smart mobility zijn termen die vandaag alomtegenwoordig zijn. Vaak gaat het over vage ideeën, maar niet voor Schindler.

Lees meer »
AZ Delta krijgt 31 liften

AZ Delta | Rumbeke

In Rumbeke wordt de Campus AZ Delta steeds concreter. Dit nieuwe ziekenhuis met logistiek gebouw en leer-/innovatiecentrum is maar liefst 116.000 m² groot. Schindler kreeg de opdracht om er 31 liften te installeren. Geen sinecure in zo’n groot en complex gebouw!

Lees meer »

Automatische conciërges: hét antwoord op het succes van e-commerce

Dat Schindler innovatie hoog in het vaandel draagt, is algemeen geweten. De internationale liftenbouwer blijft vriend en vijand verrassen met oplossingen die het leven van bewoners, gebruikers en uitbaters van gebouwen aangenamer maken. Zo ging het onlangs een samenwerkingsverband aan met het Leuvense technologiebedrijf Bringme.

Lees meer »

Snel en efficiënt liften inplannen in een ontwerp

Tegenwoordig telt elk type gebouw wel één of meerdere liften die specifiek op de toepassing in kwestie zijn afgestemd. Toch is het niet altijd even evident om het juiste systeem te selecteren. Een manier om dit snel en efficiënt te doen, is de toepassing van het ‘Schindler Digital Plan’.

Lees meer »
Woontoren Antwerpen

Optimale circulatie in nieuwe woontoren

Onlangs startte op Kaai Nieuw Zuid in Antwerpen de bouw van een woontoren annex hotel. Met zijn 27 bouwlagen vereist het appartementencomplex natuurlijk snelle, betrouwbare en energiezuinige liften. Vandaag zijn er tal van gereputeerde liftenconstructeurs die gemakkelijk op deze vereiste kunnen inspelen.

Lees meer »