Troax

Schaliënhoevedreef 20c
B-2800 Mechelen

Tel. 015 28 17 30
Fax 015 71 51 64

www.troax.com
info@troax.be


Troax produceert en levert gaaswanden voor de bouw en industrie. Het gamma omvat een reeks modulaire systemen bestaande uit stalen wandelementen en deuren in gaas- en plaatuitvoering voor diverse toepassingen. Het product biedt een functionele, flexibele en economische oplossing voor vele situaties waar het gaat om de veiligheid of beveiliging van mens en/of product.
Enkele toepassingen in de bouw: bergingen in kelders, op zolders, in appartementen, garageboxen, fietsboxen en opslagruimten voor bvb. gasflessen. Voor toepassing in de industrie zijn o.a. producten leverbaar voor magazijnseparaties, achterwanden en legborden voor palletstellingen en veiligheidsafscherming rond machines.

De Belgische vestiging Troax in Mechelen richt zich op de Belgische en Luxemburgse klant en kan wereldwijd leveren vanuit het magazijn in Zweden.
Troax is haar klanten van dienst vanaf de ontwerpfase van het project tot en met de oplevering van het gemonteerde eindresultaat. Met een CAD-tekenprogramma worden de wensen van de klant gevisualiseerd in zowel 2D- als 3D-tekeningen.

 

Ons gamma omvat onder andere volgende producten:

 • Bergingen Cetus:
  Systemen voor een al dan niet visuele onderverdeling van bergruimtes in appartementsgebouwen, voorzien van draaideuren met diverse sloten. De uitvoeringen zijn met elkaar te combineren.

  • Gaaswand, type UR350: elementen bestaande uit een stalen frame van verticale en horizontale kokerprofielen, voorzien van een gepuntlast netwerk.
  • Gaaswand, type UX450: verzwaarde uitvoering van UR350.
  • Gaaswand, type UX550: robuuste uitvoering voor inbraakgevoelige locaties.
  • Plaatwand, type URSP: frame geheel voorzien van licht geprofileerde volle staalplaat.
 • Garageseparaties:
  • Modulair systeem opgebouwd uit gaaspanelen UX450 en schuifdeuren, met als doel een parkeerplek in een parkeergarage veilig af te schermen zonder dat het zicht op de auto verloren gaat. Ook verkrijgbaar in UX550.
 • Bedrijfs- en magazijnseparaties Caelum:
  Systemen voor het creëren van scheidingswanden of veilige opslagruimtes. Het systeem omvat draai- en schuifdeuren. Net zoals de Cetus-systemen zijn deze verkrijgbaar in 4 verschillende beveiligingsniveaus.

Nieuws gerelateerd aan Troax

Internationale speler met unieke ontstaansgeschiedenis

Troax produceert en levert gaaswanden voor de bouw en industrie en is vandaag met vestigingen in zowat de hele wereld een referentie op het vlak van scheidingswanden, machineafschermingen of beveiligingskooien voor eigendommen. Het verhaal van het bedrijf begon nochtans uiterst bescheiden ergens op een Zweedse boerderij.

Lees meer »

Gaaspanelen bieden veilige oplossingen voor serverruimtes

Bij datacenters, server- en computerruimtes is het van belang dat de apparaten zowel inbraak- als brandveilig kunnen worden afgeschermd, zonder de luchtcirculatie uit het oog te verliezen. De gaaspanelen van Troax zijn geschikt om dergelijke ruimte af te bakenen.

Lees meer »

Deuren voor bergingen op eender welke maat

Nieuwe “Door-in-a-Box” modules voor gaaspanelen Troax heeft zijn modulair gaaswandensysteem vereenvoudigd door het mogelijk te maken elk gaaspaneel te vervangen door een deur. Een gaaspaneel van eender welke breedte kan gebruikt worden als deurblad.

Lees meer »