Dak woonboot duurzaam afgedicht

Het dak van een woonboot duurzaam afgedicht met Triflex.

Daken staan in de zomer en winter bloot aan het weer en tal van andere invloeden. Cruciale factoren zijn aansluitingen, hoeken, doorvoeren en andere vaak complexe detailleringen. De daksystemen van Triflex geven elk oppervlak en ieder dakdetail een ondoordringbare afdichting. Dit gebeurde ook op een woonboot.

Het dak van een woonboot is een constructie met gedetailleerde details, zoals bouten, moeren en andere technische uitdagingen. Door de Triflex daksystemen is de woonboot ondoordringbaar afgedicht waardoor lekkage en kostbare waterschade wordt voorkomen. De duurzaamheid zit in de lange levensduur van de afdichting, die minimaal 25 jaar mee gaat.

Scheuroverbruggend afdichten

Voor het dak van de woonboot zijn twee systemen gebruikt. Het vloeibare afdichtingsysteem Triflex ProTect is aangebracht over de totale oppervlakte van de woonboot. Door de flexibiliteit ontstaat een volledig naadloos en scheuroverbruggend geheel dat de complexe vormen en de meest uiteenlopende detailleringen van het dak volgt. Door de hoge chemische resistentie van het systeem, is aantasting van de waterdichtheid uitgesloten. Triflex ProTect wordt gebruikt bij zowel nieuwbouw als renovaties.

Afdichting als een tweede huid

Naast het afdichtingsysteem Triflex ProTect is voor de detailleringen gebruik gemaakt van Triflex ProDetailTriflex ProDetail is een hoogwaardig, vloeibaar en scheuroverbruggend systeem dat elk dakdetail omsluit als een tweede huid. Hoeken, opstanden en andere kritische details worden daardoor ondoordringbaar en naadloos afgedicht.
Heeft u ook een woonboot of een ander dak dat u duurzaam wilt afdichten? Bezoek onze website van Triflex en bekijk wat wij voor u kunnen betekenen.