Dakdekkers kunnen voortaan hun werk signeren

Vorig jaar introduceerde dak-, gevel- en isolatiespecialist Deschacht RubberShell SA. Dit product leent zich vooral voor het afdichten van kritische aansluitdetails en goten. Het heeft dit aanbod nu uitgebreid met RubberShell, een volwaardige dakfolie op rol, die de voordelen van EPDM combineert met die van bitumens. RubberShell is beschikbaar in alle acht de filialen van Deschacht.

Met deze aanvulling biedt Deschacht de dakwerker een compleet dakafdichtingssysteem. “Een strategische keuze,” verduidelijkt Carl Jansen, verantwoordelijke voor de divisie dak, gevel & isolatie. Naast het ruime assortiment private labels van bitumineuze membranen in APP en SBS, onderdak-, gevelfolies en vloeibare producten mocht RubberShell dan ook niet ontbreken.” Bij de ontwikkeling van RubberShell is veel aandacht besteed aan compatibiliteit, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Deze folie combineert de troeven van EPDM met de goede eigenschappen van bitumineuze producten, zoals thermische lasbaarheid. De membranen zijn verkrijgbaar in twee varianten, de SA-reeks voor zelfklevende toepassingen en de S-lijn voor mechanisch bevestigde en geballaste daken.

De reeks onderscheidt zich ten opzichte van bestaande producten door onder andere de aangepaste verhouding van de EPDM-afwerking en de SBS-bitumen onderlaag. De EPDM-laag zelf is 1,5 mm dik en voorzien van SBS partikels om delaminatie te voorkomen. De totale dikte van het membraan is 2,5 mm, voldoende om kleine oneffenheden weg te werken met een strak en egaal dak als resultaat. De vernieuwde wapening van het membraan zorgt ervoor dat mechanische kimfixatie bij geballaste en gelijmde daken overbodig is.

Stempel op drukken –letterlijk
Opvallend is de keuze om de gebruikers toe te laten letterlijk hun eigen stempel op het gemonteerde dak te drukken. Onder het motto ‘signeer je eigen dak’ bestaat de mogelijkheid de daken te “ondertekenen.” Speciaal gefabriceerde EPDM-stukken worden bedrukt met de gegevens van de installateur. Dakdekkers kunnen zo hun werk signeren en personaliseren. Het concept past helemaal in de visie van de verdeler. “We willen niet alleen producten verkopen, maar ook professioneel advies verlenen. Daarom organiseren in overleg met de fabrikant voor de werfopstart. Installateurs staan we bij met specifieke opleidingen en trainingen,” besluit Jansen.