Dakrenovatie met kennis van zaken

Tal van gebouwen in Vlaanderen dragen nog steeds asbesthoudende golfplaten. RW Projects uit Zele helpt deze schadelijke dakbedekking op vakkundige wijze de wereld uit. Meer nog: de firma is bovendien gespecialiseerd in de renovatie en realisatie van grote industriële daken met gezonde alternatieven. Ook industriële wandbekleding met of zonder isolatie behoort tot haar takenpakket.

RW Projects
Een voorbeeld van een totaalrenovatie van dak- en wandbekleding in Eksaarde.

Na zeven jaar in de industriële bouw besloot Stephane Minne in 1999 als  zelfstandige te starten. Met de focus op asbestverwijdering en de renovatie van grote – meer dan 200 m² – industriële daken scheerde hij al snel hoge toppen. Resultaat? Zijn bedrijf groeide uit tot één van de grotere spelers in de regio. RW Projects heeft vandaag acht vakkundige medewerkers die projecten in heel vlaanderen realiseren. 

RW Projects
Asbestverwijdering en plaatsing sandwichpanelen te Gent.

Gevestigde waarde met modern machinepark
“Asbestverwijdering neemt nog steeds de hoofdmoot van onze activiteit in”, vertelt projectleider Nick De Vlieger. “We zijn vandaag een gevestigde waarde in de renovatie van voornamelijk industriële panden. Ook in de agrarische sector hebben we al heel wat projecten uitgevoerd. Een van onze troeven is dat we de tijd nemen om te luisteren naar de noden van de klant en hem bij te staan in de juiste keuze van materialen voor het project. Dat we van meerdere markten thuis zijn en enkel met kwalitatief hoogstaande partners werken, is onze grote sterkte. Dit zorgt er immers voor dat de klant met volle vertrouwen met ons een project kan uitvoeren.” 

RW Projects

RW Projects voert projecten uit in Oost- en West-Vlaanderen, en sporadisch in Antwerpen of Vlaams-Brabant.  “We hebben een ideale uitvalsbasis in Zele”, verduidelijkt zaakvoerder Stephane Minne. “Ons bedrijf maakt een snelle groei door. Steeds meer mensen kennen ons en vooral ons werk. Hierdoor kunnen we in de gestage uitbreiding van ons machinepark investeren. Het is immers belangrijk om, naast gemotiveerde werknemers, ook kwalitatief eigen materiaal te hebben.”

Tekst | Els Jonckheere  Beeld | RW Projects