Duurzame partner voor elke vloer

Vandaag is het aanbod vloerbedekkingen en bijhorende serviceproducten dermate groot dat de professionele vakman er een brede waaier aan leveranciers op moet nahouden. Tenzij hij bij Uzin Utz België (voorheen Unipro-België) aanklopt. Deze fabrikant is immers totaalaanbieder van producten voor het plaatsen, onderhouden en renoveren van alle soorten soepele vloerbekleding, parket, tegels en natuursteen. 

Als totaalaanbieder van zekere oplossingen voor de installatie van elk type vloer is Uzin Utz België een unieke partner. “Sinds onze oprichting in 1974 hebben we een ongelofelijke ervaring opgebouwd in alle soorten soepele vloerbekleding, parket, tegels en natuursteen”, vertelt Marketing Manager Eline Vandorpe. “Elk project is anders en vereist andere producten en technieken. Een vloerbedekking plaatsen, is vakmanschap. Als Uzin Utz België maken we het onze missie deze vakmensen met raad en daad bij te staan. We adviseren en begeleiden onze klanten maximaal, zelfs als het over erg uitdagende projecten gaat. En dit zowel op de werf als in ons opleidingscentrum, dat door het FVB is erkend.”

Compleet gamma
Met de merken UZIN, WOLFF, Pallmann, Arturo en codex levert Uzin Utz België een compleet gamma voor de professionele plaatser van vloerbedekking. Eline Vandorpe: “Binnen het UZIN-gamma hebben we alle producten voor de opbouw van de ondergrond (inclusief renovatie en snelbouw), de voorbereiding van de ondergrond (voorstrijken, reparatie, egalisatie en zelfs ondertapijten) en de verlijming van soepele vloerbekleding en parket. Met WOLFF bieden we alle machines en gereedschappen voor de ondergrondvoorbereiding en plaatsing van vloerbedekking. Onder het merk Pallmann zitten alle afwerkings- en onderhoudsproducten voor houten vloeren. En codex voorziet de professionele tegelzetter van de nodige plaatsingssystemen. Bovendien hebben we als kers op de taart sinds 1 januari 2018 ook kunstharsvloeren in ons gamma. Zoals je ziet: bij Uzin Utz België is de term totaalaanbieder geen loos begrip.”

Uzin Utz België

Nieuwe naam, zelfde activiteit
Op 1 januari werd de naam Unipro-België gewijzigd in Uzin Utz België. “De nieuwe generatie van de eigenaarsfamilie Utz die het roer van het Duitse moederbedrijf heeft overgenomen, wil immers een duidelijke naam in de markt zetten om de groei te consolideren”, licht Vandorpe toe. “De keuze voor een naamsverandering is een nieuwe mijlpaal in de internationale groeistrategie van de Uzin Utz Group, waar wij sinds 2004 onderdeel van uitmaken. Met deze wijziging zullen we onze concurrentiepositie nationaal en internationaal  verder verstevigen.  Voor België heeft dit echter weinig gevolgen, want aan onze werking zal niks veranderen. We blijven de partner bij uitstek voor de professionele vakman van vloerbekleding.” 

Tekst | Els Jonckheere   Beeld | Uzin Utz België