Eenvoudig uitzetten met een one-manstation

Precisie, efficiëntie en service. En dan vooral dat laatste. Maanden werkten ze bij Lasertopo om hun merk op te blinken en onder een nieuwe noemer in de markt te zetten: verdeler van meetapparatuur met de focus op service.

“Meer dan 30 jaar ervaring maakt Lasertopo een expert in meet- en testapparatuur. De hoogtechnologische toestellen in ons breed gamma maken terreinwerk efficiënter en meetwerk preciezer”, legt zaakvoerster Fiona De Smet uit. Naast professionele meettoestellen verzorgt Lasertopo ook het onderhoud en de kalibratie ervan, ongeacht het merk. Ze zijn geautoriseerde verdeler en servicepartner van Leica Geosystems en Nedo, maar ze onderhouden en herstellen ook toestellen van alle andere merken. Volgens Fiona De Smet zijn de toepassingsgebieden breed: wegenbouw, constructie, tuin- en grondwerken, interieur- en schrijnwerk en, betonwerken. “Zo kunnen zowel landmeters, aannemers als studie- en architectenbureaus bij ons terecht voor de geschikte apparatuur.”

Allround servicecenter
Lasertopo bood al kwalitatieve toestellen aan, maar sinds kort ligt de focus ook op service. “Ons allround servicecenter is het grootste van België en vormt de stuwende kracht achter al onze diensten”, zegt De Smet. Een complete ontzorging, daar gaat Lasertopo voor. “Onze ervaren technici bieden snel en tegen een eerlijke prijs eerste hulp bij problemen, telefonisch of ter plaatse bij de klant. Onze haal- en brengdienst haalt toestellen op, repareert ze of stelt ze nauwkeurig af in onze werkplaats en brengt ze terug, voorzien van een kwaliteitslabel.”

One-man station
Assen en punten plaatsen wordt heel eenvoudig met het iCON-station van Leica Geosystems, het one-man totaal station waarbij ploegbazen en werfleiders niet langer afhankelijk zijn van landmeters of studiebureaus voor hun uitzet- en opmeetwerk. Met dit nieuwe toestel zet Lasertopo zijn servicegeoriënteerde aanpak verder.

Het totaalstation bespaart heel wat tijd op de werf: taken zoals meetwerk, uitzetten en hellingscontroles moeten niet langer wachten op de landmeter of het studiebureau. “De planning hangt vanaf nu volledig af van de bouwfirma zelf, en niet langer van een externe partij. Zo sparen die bouwbedrijven zowel tijd als geld uit, wat gelijkstaat aan een hoger rendement”, legt Fiona De Smet uit. “Dit vereenvoudigde systeem houdt de efficiëntie en precisie perfect in stand”, gaat ze verder, “en nog een groot pluspunt: de terugverdientijd van dit toestel is heel kort en wordt voor elke klant uitgerekend.”

Gebruiksvriendelijk
Software die speciaal ontwikkeld is voor de bouw- en constructiesector garandeert het gebruiksgemak. Fiona De Smet: “Mensen zonder landmeetkundige achtergrond gaan zonder problemen aan de slag met de tablet. Zo hebben we de laatste jaren een verschuiving gezien en stellen we, mede door het gebruiksgemak en een door Lasertopo verzorgde opleiding op maat, vast dat de one-manstations nu dikwijls door ploegbazen en werfleiders gebruikt worden.”

Uniek in zijn service
Volgens De Smet is het de service en de begeleiding die Lasertopo zo uniek maakt. Niet enkel bij het onderhoud, maar ook bij de aankoop van deze toestellen. “Onze twee gecertificeerde landmeters leiden elke gebruiker op, zodat hij en zijn collega’s op de werf perfect aan de slag kunnen met het totaalstation. Ook na de opleiding zijn onze landmeters 23 op 24u beschikbaar, 7 dagen op 7. Ze denken en helpen mee om klanten op de werf optimaal bij te staan. De windows-based tablet die bij het toestel hoort maakt het voor hen bovendien uiterst eenvoudig om klanten vanop afstand bij te staan. Die snelle ondersteuning zorgt ervoor dat vertragingen in de planning van het bouwbedrijf uit den boze zijn.”

Tekst en beeld: Lasertopo