Fabrikant van cellenglasisolatie innovatiever dan ooit

FOAMGLAS®, de alom bekende fabrikant van cellenglasisolatie, draagt informatie, ondersteuning en duurzaamheid hoog in het vaandel. Het bedrijf slaagt erin om bouwheren en architecten met de regelmaat van de klok te verrassen met nieuwe brochures, nieuwe producten en/of extra diensten. Dit zijn de laatste vijf blikvangers.

De brochure ‘FOAMGLAS®-isolatie: warm aanbevolen! Ook bij brand’
FOAMGLAS® bestaat hoofdzakelijk uit glas en scoort daardoor bijzonder goed op het vlak van brandreactie en brandweerstand. Het isolatiemateriaal behoort tot klasse A1, de hoogste (veiligste) van de zeven brandklassen. FOAMGLAS®-isolatie is bestand tegen vlammen en zeer hoge temperaturen, vervormt of smelt niet, ontwikkelt bij brand geen rook, giftige gassen of brandende druppels en draagt ook nooit bij aan het ontstaan van een flashover. Bij brand vormt FOAMGLAS® dus geen enkel gevaar. Dit, en nog veel meer informatie over de brandredactie en de brandweerstand van bouwmaterialen, vind je in een nieuwe brochure. Deze kan je aanvragen via info@foamglas.be en www.foamglas.be (bibliotheek – documentatie – aanvraag).


“In gebouwen waarvan de gevel niet van buitenaf kan worden geïsoleerd, is de binnenzijde isoleren met FOAMGLAS® vaak de enige juiste oplossing”, klinkt het bij FOAMGLAS®.

Extra aandacht voor binnenisolatie
In gebouwen waarvan de gevel niet van buitenaf kan worden geïsoleerd, is de binnenzijde isoleren met FOAMGLAS® vaak de enige juiste oplossing. FOAMGLAS® is immers isolatielaag en vochtwering in één. Daardoor wordt vochtschade vermeden en wordt ook de dampdiffusie van binnen naar buiten voorkomen. Dat resulteert in een aangenaam en gezond woonklimaat.
De absolute resistentie tegen vocht, de dampdiffusiedichtheid en de volstrekte vormvastheid zorgen er eveneens voor dat FOAMGLAS® zijn isolatiewaarden gedurende vele decennia blijft behouden. Vanaf het moment van plaatsing is het isolerend effect van FOAMGLAS® gegarandeerd, een gebouwleven lang.

Gratis en vrijblijvend dakonderzoek met Roofscan
Naast zijn bekende ondersteuning bij het hele ontwerp- en bouwproject biedt FOAMGLAS® sinds kort nog een extra service aan: een vrijblijvend dakonderzoek. Dit is vooral bedoeld voor eigenaars, bouwheren en architecten die vragen hebben bij de renovatie van een plat dak. Specialisten van FOAMGLAS® komen ter plaatse en inspecteren het dak op lekken, functie- en constructiefouten, stormschade en materiaalveranderingen. FOAMGLAS® Roofscan brengt ook de toestand van de isolatie in beeld en geeft nadien vrijblijvend technisch advies.


Met de nieuwe T3+ zorgt FOAMGLAS® voor een revolutie in de cellenglassector. T3+-platen hebben een lambdawaarde van 0,036 W/mK en doen daarmee ruim 12% beter dan hun voorganger T4+.

Platdak25: een absolute Europese primeur
FOAMGLAS® is dermate zeker van de kwaliteit van zijn isolatiesystemen dat het Platdak25 heeft ontwikkeld, een dakopbouw voor platte daken met een garantie van 25 jaar. Platdaksystemen op basis van FOAMGLAS® T3+ of T4+ genieten bovenop de wettelijke tienjarige garantie een verlengde waarborg van vijftien jaar. Kortom: 25 jaar in totaal! Deze 25-jarige garantie is uniek in Europa.

T3+: unieke lambdawaarde in de sector van cellenglas
Met de nieuwe T3+ zorgt FOAMGLAS® voor een revolutie in de cellenglassector. T3+-platen hebben een lambdawaarde van 0,036 W/mK en doen daarmee ruim 12% beter dan hun voorganger T4+. Dankzij deze innovatie profiteren FOAMGLAS®-klanten van de unieke eigenschappen van cellenglas, en toch is de kubiekemeterprijs dezelfde gebleven. Dat maakt FOAMGLAS® nog aantrekkelijker als alternatief voor isolatieplaten op basis van pur of pir, twee grondstoffen die momenteel te kampen hebben met een enorme krapte en forse prijsstijgingen. De grondstoffen van FOAMGLAS® (glas, aangevuld met minerale stoffen zoals zand, dolomiet en ijzeroxide) zijn daarentegen vrijwel onbeperkt beschikbaar. Het gevolg: geen schaarste en ook geen leveringsproblemen.


Roofscan omvat een vrijblijvend dakonderzoek, vooral bedoeld voor eigenaars, bouwheren en architecten die vragen hebben bij de renovatie van een plat dak.

Tekst en beeld | Pittsburgh Corning Europe