Hoogstaande eenvoud op Polyclose

Op 17, 18 en 19 januari vindt in Gent het tweejaarlijkse Polyclose plaats, dé vakbeurs voor ramen, deuren en gevels in de Benelux. Kawneer, de bedenker van modulaire façadesystemen, zal er verschillende innovaties op het vlak van aluminium ramen, deuren en gevels voorstellen. Denk aan een schuifpui met hoge isolatiewaarde, ongekende passiefhuismogelijkheden en een veelzijdige structurele vliesgevel.

Ongekende passiefhuismogelijkheden
Het raam- en deursysteem RT 82 HI+ met Passiefhuis PhB-certificaat is momenteel het minst diepe en smalste aluminiumsysteem met de hoogste isolatiewaarde op de markt. Het biedt uitgebreide mogelijkheden voor energiebesparing en vormgeving. Sinds kort zijn ook deuren en stolpramen uitvoerbaar in de RT 82 HI+. Dat maakt de aluminium RT 82 HI+ het systeem met de meeste mogelijkheden voor passiefhuizen.

Schuifpui met hoge isolatiewaarde
Een van Kawneers nieuwste innovaties is de AA 4110 HI: een aluminium (hef)schuifsysteem. De AA 4110 HI laat vooral bij grotere en zwaardere maten zijn ware kracht zien. Het systeem is uitermate geschikt voor extreme toepassingen, puien tot wel 3,5 meter hoog, grote gebouwhoogten en hoge windsnelheden. Het heeft een uitstekende isolatiewaarde, is geschikt voor drievoudige beglazing en kan hand- en elektrisch bediend worden uitgevoerd.

Veelzijdige structurele vliesgevel
Kawneer ontwikkelde tevens een nieuwe variant van het AA 100 Q-vliesgevelsysteem: de AA 100 SSG. Het systeem creëert een vlakke, transparante en eindeloos lijkende gevel met nauwelijks zichtbare belijning en een grote mate van weerspiegeling. De AA 100 SSG maakt het mogelijk om zowel een structurele gevel als een semistructurele gevel (horizontaal en verticaal) te realiseren. De structurele vliesgevel omvat een naar buiten draaiend, verborgen, beweegbaar deel dat in verschillende uitvoeringen kan worden toegepast, zowel hand- als elektrisch bediend en volledig prefab te produceren. Afhankelijk van het toegepaste beslag kan er met dezelfde profielen zowel een parallel uitzetraam als een uitzetzakraam gecreëerd worden, die te combineren zijn met de standaard vliesgevels van Kawneer (AA 100 Q en AA 100 Q HI+). De AA 100 Q ontvangt binnenkort bovendien het Cradle to Cradle Brons-certificaat.

Elektrisch bedienbaar parallel uitzetraam
Kawneer beschikt over een eigen afdeling Project Solutions, die in beeld komt wanneer er aanvullende eisen worden gesteld aan de standaardsystemen. Een voorbeeld van een innovatieve projectoplossing is het elektrisch bedienbare parallelle uitzetraam. Het grote voordeel van deze projectoplossing is de grote mate van ventilatie, terwijl het raam slechts beperkt opengaat.    ›
Daarnaast ziet het er goed uit en zijn er bij de opening van het raam geen schuine, maar enkel rechte, parallelle vlakken te zien. Het element heeft hetzelfde uiterlijk als het vaste glas. Dankzij de elektrische bediening zijn er hele grote ramen mogelijk, afhankelijk van het project en in overleg met Kawneer. De motoren voor de elektrische bediening zijn esthetisch weggewerkt en dus niet zichtbaar.

Mastering Simplicity
“Kortom: we weten alles van aluminium en blijven onze high-end oplossingen voortdurend vereenvoudigen”, klinkt het bij Kawneer. “Zo creëren we het perfecte uitzicht en laten we mensen leven en werken in een comfortabele omgeving. Dankzij onze modulaire aluminium systemen voor ramen, deuren en gevels maakt het niet uit wat het uitgangspunt van een ontwerp is (esthetiek of functionaliteit). Als het esthetiek is, bieden we de keuze uit acht prachtige vormgevingen, variërend van renovatie tot modern. Als het uitgangspunt functionaliteit is, bieden we alles van brand- en inbraakwerendheid tot passiefhuisisolatie. Ons modulaire systeem is zo bedacht dat de vormgeving aan de buitenzijde steeds hetzelfde blijft, los van de functionele eigenschappen. Zo maken we het architecten, raamfabrikanten of aannemers makkelijk om te doen waar ze goed in zijn: prachtige gebouwen ontwerpen en realiseren.”

Tekst en beeld | Kawneer