Hotel BLOOM! uitgerust met experience floor

Wie van verrassend, intrigerend en stimulerend houdt, kan zijn hart ophalen in Hotel BLOOM! Deze fraaie pleisterplek in het hartje van Brussel, met 305 kamers en suites in alle grote maten, vormt een trendy oase van licht en ruimte. De vergaderzalen en de ‘experience floor’ bieden het neusje van de zalm op het vlak van digital signage en projectie.

Hotel BLOOM! is een bijzondere plek. In elke kamer werd een fresco geschilderd door een jonge artiest uit een Europese kunstschool, en in restaurant OO! genieten de bezoekers van een supergezond ontbijt in een stimulerend decor. Het hotel biedt tevens zeer uitgebreide meetingconcepten aan, van compacte zalen tot een heuse experience floor. Bij de vernieuwing van deze ruimtes werd een beroep gedaan op BIS. Het meest spectaculaire onderdeel van het project is de projectie door middel van edgeblending-technologie. “Hierbij genereren we een beeld van 11 meter breed op 2,6 meter hoog”, klink het bij BIS. “We maken gebruik van drie gekoppelde Hitachi CP WU9100-beamers, die 8000 Ansi Lumen bereiken dankzij de dual lamp technology. Er was ook een aangepaste set lenzen nodig voor deze exotische setup. Zo creëren we een naadloos fullscreen-effect.”

Vuwall-aansturing
Het Vuwall-platform zorgt als kloppend hart voor de aansturing van dit indrukwekkende geheel. Het verenigt digital signage en draadloos presenteren. “Via een eenvoudige knop worden presets ingeladen waarin samen met de klant diverse scenario’s zijn uitgestippeld”, aldus BIS. “Ook de combinatie van een PowerPoint in het Nederlands (links), een PowerPoint in het Frans (rechts) en digital signage (in het midden) behoort tot de mogelijkheden. Via de buttons kunnen er tevens sfeerbeelden en movies getriggerd worden, die zich in een dropfolder op het netwerk bevinden.

De signage displays in de lobby worden eveneens gebruikt om gasten op de hoogte te houden van de activiteiten in het hotel en daarbuiten. De boardrooms zelf zijn stuk voor stuk uitgerust met de Barco Clickshare-technologie.”


De experience floor leent zich uitstekend tot bijzondere meetingconcepten.

Tekst | BIS      Beeld | Kaan Sensoy