Inspelen op culturele context met internationale drive

Jaspers-Eyers is een gereputeerd architectenbureau met kantoren in Brussel, Leuven en Hasselt. De laatste jaren focust het zich bureau echter meer en meer op internationale uitbreiding, gaande van projecten in Polen en Wit-rusland tot en met de Belgische Ambassade in Tokyo en de hoofdkantoren van Nonghfu Spring in Hangzhou (China).

Het kantoor, dat geleid wordt door John Eyers en Jean-Michel Jaspers, biedt een ruim dienstenpakket rond architectuurdesign, programmering, stadsarchitectuur, masterplanning en grafisch en binnenhuisdesign voor privé- en overheidsklanten.


The Cond’Or in Brussel ontving op diezelfde European Property Awards de eerste prijs voor ‘Best Mixed-Use Architecture’.

Grote variëteit
De uitgebreide portefeuille van het ontwerpbureau groeide de voorbije vijftig jaar aanzienlijk en bevat projecten die gaan van de realisatie van particuliere lofts in de Espace Jacqmotte over volledige stadsrenovatie zoals het bedrijvencentrum Espace Nord tot luchthavens en gebouwen van de Europese Unie. Dankzij een grote variëteit aan opdrachten bezit Jaspers-Eyers Architects een uitgebreide kennis en ervaring om plaatselijke projecten een internationale drive te geven.


De Nike European Logistics Campus in Laakdal was op het World Architecture Festival 2017 finalist in de categorie ‘Production, Energy and Recycling’. In navolging van de eerste fase, die volledig zero energy is, wordt het tweelinggebouw zelfs volledig energy positive.

Mensvriendelijke ontwerpen
Het bureau legt zich toe op uitmuntende ontwerpen die zowel qua kosten als qua tijd perfect in balans zijn. In de zorgvuldig ontwikkelde en uitgelezen ontwerpen besteedt het architectenbureau de grootste aandacht aan alle mogelijke ecologische aspecten. Het ontwerpteam voert een open communicatie met al zijn partners en kiest resoluut voor mensvriendelijke ontwerpen. Architectuur betekent voor Jaspers-Eyers Architects inspelen op de culturele context, mens en omgeving.

Vernieuwend design
Jaspers-Eyers Architects heeft door de jaren heen een ijzersterke reputatie opgebouwd en staat geboekstaafd als een van de meest gerespecteerde architectenbureaus in België en Europa. Talrijk zijn de publicaties waarin hun realisaties opgenomen zijn. Meermaals viel het kantoor in de prijzen. Het vernieuwende design van het bureau blijft bepalend voor de visie en het debat over de richting die de architectuur vandaag uitgaat en hoe die er morgen zal uitzien.


The Chambon in Brussel won een hoofdprijs op de Gouden Regels voor Stedenbouw 2017, uitgereikt door de Brusselse Federatie van Stedenbouw. The Chambon werd ontworpen in samenwerking met A2RC ARCHITECTS.

Tekst | Jaspers-Eyers Architects  Beeld | Jaspers-Eyers Architects – Photography Philippe van Gelooven & Steven Massart & Marc Detiffe
Uitgelichte foto boven: De hoofdkantoren van Deloitte, KPMG en binnenkort ook Microsoft, gelegen op Brussels Airport, wonnen de prijs voor ‘Best Office Architecture of Belgium’ op de European Property Awards 2017. De hoofdzetel van Deloitte werd ontworpen in samenwerking met A2RC ARCHITECTS.