JBK Projectbouw behoudt oud herenhuis bij ontwikkeling Bloesempark Borgloon

JBK Projectbouw lanceert op 10 november woonproject Bloesempark in Borgloon. Het project bestaat uit de renovatie van het historische herenhuis Wynants in combinatie met een nieuwbouwcomplex bestaande uit 3 blokvolumes: “Zo verzoenen we hedendaagse woonluxe met het groen van het 300 jaar oude Herenboerenpark én het karakter van het oorspronkelijke pand. Dat alles midden in de parel van Haspengouw”, aldus Jo en Bert Kelchtermans, zaakvoerders van familiebedrijf JBK Projectbouw.

Vlakbij verschillende invalswegen, tal van boomgaarden en de Loonse dorpskern geeft JBK Projectbouw een statig pand uit 1870 een nieuwe bestemming als ‘Bloesempark’. Op het adres Graethempoort 21 gaan de eerste werkzaamheden spoedig van start: “Achter deze gevel met rijke lokale historiek gaan weldra 35 ruime parkappartementen met een hoge afwerkingsgraad schuil. Dankzij de groengevels, authentieke materialen en de indeling in 3 blokvolumes, past Bloesempark perfect in de natuurlijke omgeving”, vertelt Jo Kelchtermans van JBK Projectbouw.

Ook burgemeester Danny Deneuker is tevreden met het ontwerp en de inplanting van Bloesempark in zijn stad: “Het woondomein speelt perfect in op de groeiende vraag naar woonluxe in het Haspengouwse groen. Ik ben ervan overtuigd dat Bloesempark snel ingeburgerd zal geraken in het Loonse stadsweefsel, zowel bij huidige als toekomstige inwoners van Borgloon.”

JBK Projectbouw

“Karakterpand en nieuwbouw in één”
Tijdens de renovatie worden er drie wooneenheden in het beschermde herenhuis ondergebracht, aansluitend op 32 nieuwbouwappartementen. Bert Kelchtermans: “Zo behoudt de oorspronkelijke villa van bloemkwekerij Wynants zijn ereplek in het straatbeeld van Borgloon én genieten de achterliggende parkappartementen van maximale rust en privacy tussen de perenbomen.”

In de lente belooft het er alvast een bloesemspektakel te worden, vandaar ook de naam van het nieuwste en meest exclusieve Loonse woonproject tot nu toe: “We wilden het perceel zo groen en recreatief mogelijk invullen. Het Herenboerenpark is al drie eeuwen oud en wordt dan ook gerespecteerd als vaste waarde in de plannen en bouwwerkzaamheden. We hebben ernaar gestreefd de meeste bestaande bomen te behouden.” Daarnaast zullen bewoners en bezoekers van deze gemeenschappelijke parktuin ook kunnen verpozen tussen twee natuurvijvers, wandelpaden en zitbankjes.

Thuiskomen met zicht op Haspengouw
Het aanbod koopappartementen in Bloesempark zal bestaan uit een trio appartementen met drie slaapkamers in het historische herenhuis, vijf penthouses en een serie appartementen van twee of drie slaapkamers. De ruime woonoppervlakten variëren tussen de 99,50 m² en 200 m². “Voor ieder wat wils naar woonruimte en budget toe”, klinkt het bij het familiebedrijf.

De terrassen met knappe vergezichten over de Haspengouwse heuvels, waarover bijna elk appartement in het Bloesempark beschikt, beloven een extra grote troef te worden. “Hier vinden bewoners connectie met het omliggende park en de groene, rustgevende omgeving. Onze architecten hebben er maximaal rekening mee gehouden dat een uitzicht zoals dat in het Haspengouwse Bloesempark een waar genot maakt van thuiskomen.” Het grootste terras wordt maar liefst 46 m², maar ook de standaardterrassen zijn genereus én luxueus naar ruimte en aankleding toe.

Herenhuis Bloesempark Borgloon binnen

Oog voor toegankelijkheid
Om langdurig wooncomfort te garanderen voor alle toekomstige bewoners heeft Bloesempark geïntegreerde liften voorzien in de bouwplannen en is de breedte van gangen en deuren afgestemd op een hoge mate van toegankelijkheid. “Bovendien wordt de toegang tot de inkomhal van de appartementsgebouwen drempelloos gemaakt dankzij een subtiele helling”, weet Jo Kelchtermans.

Qua parkeerruimte zorgt het project eveneens voor een verademing in de omgeving, gezien deze ondergronds aan het zicht onttrokken wordt en de Loonse rust niet verstoort. “Langs de zijde van de Graethempoort voorzien we een ingang naar de ondergrondse parkeergarage dat een parkeerplaats voorziet voor elke appartementsbewoner én de mogelijkheid tot het aankopen van een tweede plaats. Omdat Haspengouw in de lente ook een prachtige fietsregio is, voorziet Bloesempark twee gemeenschappelijke fietsenstallingen met plaats voor 52 tweewielers. Bovendien beschikt elk appartement over een privébergplaats van 5 m² in de ondergrondse parkeergarage.”

“Lanceringsweekend in Loonse sfeer”
Op vrijdagavond 10 november stelt JBK Projectbouw dit unieke woondomein voor aan het publiek tijdens een exclusief lanceringsweekend. Het historische herenhuis doet alvast dienst als locatie, zodat geïnteresseerden Bloesempark in primeur kunnen bezoeken. “Voor de gelegenheid zullen plaatselijke handelaars hun streekproducten hier in de kijker kunnen zetten. Want een typisch Loons woondomein verdient een typisch Loonse sfeer.”

Inschrijven voor dit event kan via www.bloesempark.be, daarnaast zijn er op 11 en 12 november openhuisdagen die je ook zonder inschrijving kan bezoeken. “De perfecte eerste kennismaking voor iedereen die droomt van een eigen stekje in onze groene en gezellige streek!”, weten Bert en Jo Kelchtermans als projectontwikkelaars met lokale roots.