‘Jobstudent van het jaar West-Vlaanderen’: Seppe Rommens van Enjoy Concrete is provinciale laureaat

Voor het 10de jaar op rij organiseren UNIZO en de HR-dienstengroep ADMB de verkiezing van de Jobstudent van het Jaar. Ze doen dit om de ‘werkgrage’ jobstudent en zijn werkgever in de bloemetjes te zetten. Maar vooral dient de wedstrijd om het belang van de jobstudent voor werkgevers te benadrukken. 

Seppe Rommens (23) uit Oostduinkerke is verkozen tot West-Vlaams jobstudent van het Jaar. Intussen werkt hij op zelfstandige basis als designer bij onder andere prefab betonbedrijf Enjoy Concrete uit Veurne.

Seppe Rommens leerde de specialist in zichtbeton kennen tijdens de stage die hij liep in het kader van zijn opleiding Toegepaste Architectuur aan de Howest in Brugge. “Omdat we toen zo tevreden waren over zijn enthousiasme en prestaties, mocht Seppe deze zomer terugkeren voor zijn vakantiejob”, zegt personeelsverantwoordelijke Jolien Van Hoecke.

“Seppe was supergemotiveerd, heeft een grote kennis, aangename persoonlijkheid en kan goed samenwerken. Toen ik over de verkiezing van Jobstudent van het Jaar las, moest ik geen twee seconden nadenken om hem te nomineren. Hij heeft terecht gewonnen. Seppe is hier dankzij al zijn kwaliteiten zelfs aan de slag mogen gaan.” Tegenwoordig werkt hij op zelfstandige basis als designer en volgt hij werven op.

“Blij dat ze in mij geloven”
“Natuurlijk ben ik blij met de erkenning en het feit dat ze hier in mij geloven”, zegt Seppe. “Hierdoor heb ik de stap genomen om ‘R Works’ op te richten en heb ik ondertussen dankzij Bernard Joye van Enjoy Concrete al een mooi klantenbestand uitgebouwd.”

“Steeds meer studenten gaan op zoek naar een vakantiejob in de lijn van hun studies”, zegt Manu De Meester, directeur Belangenbehartiging bij Unizo West-Vlaanderen die de verkiezing organiseert. “En werkgevers zoeken heel wat andere profielen dan diegene die we vaak met een vakantiejob vereenzelvigen.”

Aangezien Enjoy Concrete een bedrijf is in volle groei, hebben ze momenteel nog openstaande vacatures voor Bekisters, betonafwerkers en een polyvalente medewerker. Ze deinzen er niet voor terug om in gemotiveerde jonge mensen te investeren en hun een kans te bieden zich te ontplooien binnen het bedrijf.