Keramische expertise en architecturale schoonheid verenigd

“We bouwden een ruime expertise op voor de realisatie van grote projecten.” Aan het woord is Caroline Vergauwen, CEO van RG Tegel. De groothandel in keramisch materiaal is partner voor het prestigieuze Turnova-project in het hartje van Turnhout.

Oorspronkelijk is RG Tegel een groothandel in keramisch materiaal. Acht jaar geleden ontstond een aparte projectafdeling. Vandaag is het bedrijf als groothandel aanwezig in 140 toonzalen in Vlaanderen en bouwde het een expertise op in het afhandelen van residentiële projecten met het ‘keuze-klantconcept’. Bovendien realiseerde RG Tegel al tal van grote projecten. Ook in het prestigieuze Turnova-project in hartje Turnhout werd een beroep gedaan op de tegelspecialist.

Woonbeleving van morgen
Turnova is een nieuw stadsdeel in Turnhout met woongelegenheid, winkels, kantoren en horeca. Het project heeft een grote architecturale uitstraling. Bewoners genieten er van de nabijheid van het centrum van de stad met alle mogelijke faciliteiten, voldoende privacy en aandacht voor buitenleven en groen. Turnova focust op duurzaam leven. “Iets waar we toch allemaal naar op zoek zijn”, aldus Caroline Vergauwen, CEO van RG Tegel. “We zijn vereerd om met Turnhout Centrum Bouw, onderdeel van de Heeren Group, samen te werken aan dit woonbelevingsverhaal van morgen. Op dit moment werkt RG Tegel het zogenaamde Academie Kwartier af: drie woongebouwen met 72 woongelegenheden rond het Academieplein.” Binnenkort start RG Tegel in samenwerking met Interbuild de afwerking van het Toren Kwartier, goed voor 48 woongelegenheden. Voor elk van deze eenheden maken de klanten een tegelkeuze in de showrooms van RG Tegel in Massenhoven.

RG Tegel
Met zijn hoogte van 72 meter zal de Turnova-toren het hoogste gebouw in Turnhout zijn. 

Aparte projectaanpak
RG Tegel ontvangt en begeleidt elke eindklant op maat, waarbij de volledige levering en plaatsing van de gekozen producten in detail besproken en gevisualiseerd worden. “Aansluitend zorgen wij voor een offerte op basis van de gekozen materialen en vooropgestelde plaatsing.” In een volgende fase zorgt RG Tegel voor de aanlevering van de tegels in samenspraak met het vloerdersbedrijf en de projectleiding, opgesplitst per appartement op de werf. “We stellen steeds de meest optimale constructie op maat voor, zodat de tegelwerken vlot en efficiënt in het bouwproces kunnen worden ingepland. Een project met meerdere wooneenheden wordt door ons beschouwd als meerdere projecten in één gebouw die afzonderlijk opgeleverd worden. We focussen op een vlotte werking en communicatie”, weet Jonathan Daniëls, managing director van de afdeling projectmarkt binnen RG Tegel.

Inspiratie
“In onze toonzalen krijgt de klant het gevoel dat hij zich in een leefwereld bevindt”, vervolgt Daniëls. “Twee jaar geleden stapten we bewust af van het kasten- en schuivensysteem. Ze zijn er nog wel, maar ze verdwijnen naar de achtergrond. De klant kan al onze opstellingen onmiddellijk implementeren. We hebben gemerkt dat klanten echt gebruikmaken van onze realisaties en combinaties en dat ze deze overnemen – wat uiteraard de bedoeling is.”

RG Tegel
RG Tegel begeleidt elke klant individueel en op maat voor de vloer- en wandtegelkeuze in elke ruimte.

Op dit moment wordt in een van de toonzalen een volledig appartement uitgewerkt, wat uniek is voor Vlaanderen. Begin volgend jaar zal de bouw van een tweede appartement ingepland worden, en op termijn zullen de kasten en schuiven bij RG Tegel volledig verdwijnen. “We maken samen met de klant een keuze en kunnen indien gevraagd ook altijd afwijken van de standaard. Onze opdracht bestaat erin de klanten perfect aan te voelen.” RG Tegel maakt zich sterk een organisatie te zijn die op elke vraag een antwoord biedt. “Voor elk probleem werken we met plezier een oplossing op maat uit in een eigentijds en innovatief kader”, besluit Caroline Vergauwen.

Tekst | RG Tegel       Beeld | Heeren Group
Uitgelichte foto boven: Het uitzicht op het dakterras van de toren biedt een uitzicht tot Tilburg en Antwerpen.