Nieuwe hoofdzetel van bekistingsspecialist officieel ingehuldigd

Op 16 september heerste er een gezellige drukte op de bedrijfsterreinen van PERI in Boom. Eerder dit jaar – in maart – nam de bekistingsspecialist zijn intrek in een fonkelnieuw bedrijfspand. Londerzeel, de voormalige vestiging van PERI België, was door de gestage groei van de voorbije jaren veel te klein geworden. De nieuwe hoofdzetel dient zich aan als een ultramodern, architecturaal hoogstandje met een grote daglichtinval en veel plaats. Onder het motto ‘Shaping the future – The discovery’ waren goed driehonderd professionals uitgenodigd voor de officiële opening.

Het voltallige Duitse topmanagement, inclusief Alexander Schwörer, de nummer 1 bij PERI, was aanwezig. Behalve hij spraken ook Jeroen Baert, burgemeester van Boom en Ludwig Caluwé, gedeputeerde van de provincie Antwerpen, de genodigden toe. “Het is een goede zaak voor de Rupelstreek dat internationale bedrijven zich opnieuw op deze historische as komen vestigen”, aldus Caluwé. “Er werden de voorbije jaren verschillende inspanningen gedaan door de overheden om het industrieterrein te ontsluiten en de regio economisch terug aantrekkelijk te maken.”

Gevarieerd programma
De gasten maakten via een uitgestippelde route kennis met de verschillende afdelingen. Op de engineeringafdeling was bijvoorbeeld op groot scherm te zien hoe een ingenieur in real time een bekistingsplan tekende met een zeer geavanceerd softwareprogramma. In de nieuwe vergaderzaal werd myPERI voorgesteld, het nieuwe online platform waar klanten onder meer bestellingen, leveringen en projecten op de voet kunnen volgen.

Ook op het bedrijfsterrein zelf viel heel wat te beleven. Zo was er een expotent ingericht, waar PERI zijn belangrijkste producten toonde. PERI-ingenieurs gaven voor de gelegenheid een woordje uitleg. Er was veel interesse voor PERI-DUO, de nieuwste telg in het bekistingsgamma – wand en vloer bekisten met één systeem, vervaardigd in een zeer duurzame kunststof (Polytech) en bijzonder gebruiksvriendelijk. In de cleaning hall zagen de gasten hoe gerecupereerd materiaal gereinigd en klaargemaakt wordt voor een volgende job.

Fun en networking
De 12 meter hoge toren verderop, gebouwd met eigen PERI-steigermateriaal, leverde een adembenemend zicht op. De constructie maakte duidelijk hoe gestructureerd en overzichtelijk alle onderdelen gestockeerd liggen. Liefhebbers konden ook een deathride maken aan een 10 meter lange kabel. Een attractie die voor heel wat animo zorgde… Aan de verschillende foodtrucks (inclusief Würst, met de lekkere hotdogs van Jeroen Meus) konden de gasten kiezen uit een gevarieerd aanbod van lekkere hapjes. Bij een goed glas werd in de feesttent nog nagepraat en werden er indrukken uitgewisseld. De gepersonaliseerde vouwmeter die elke bezoeker kreeg aangeboden, viel bijzonder in de smaak. “Topdag. Interessant. Af”, zo klonk het bijna unaniem. Gasten tevreden. De mensen van PERI nog meer…

PERI

Tekst en beeld | PERI