Nieuwe productiesite StarMeal: een keuken zoals thuis

Werken in een keuken die baadt in het licht, met een zee van ruimte om je heen: de nieuwe productiesite van voedingsbedrijf StarMeal in Oevel is duidelijk gebouwd met het welzijn van zijn mensen als eerste prioriteit. Niet verwonderlijk aangezien de firma door haar sterke groei genoodzaakt was om op korte tijd een tweede maal te verhuizen. De nieuwe site is maar liefst vijf keer zo groot en biedt ruimte aan heel wat werknemers. En die moeten zich uiteraard volledig thuis kunnen voelen in hun nieuwe werkomgeving …

In 2011 verhuisde StarMeal, toen amper zeven jaar oud, naar een site die dubbel zo groot was als het eerste gebouw in Herselt. Maar ook die productievestiging bleek eind 2014 niet langer te volstaan. Lieven Vanlommel, CEO van StarMeal: “In 2012 zaten we met een groei van 40%, in 2013 opnieuw met 30%. Eind 2014 bereikten we onze maximumcapaciteit en konden we geen grotere projecten meer aannemen. We moesten dus dringend op zoek naar een geschikte bouwgrond, maar daar hebben we lang naar gezocht. Uiteindelijk konden we iets verderop de bestaande gebouwen van Ben Fresh aankopen, waar we zelf nog een nieuw pand hebben aangebouwd. In totaal gaat het om zo’n 35.000 m², tegenover een oppervlakte van slechts 7000 m² op onze vorige site.”

Geen blokkendoos
Bij de bouw van het nieuwbouwgedeelte had Vanlommel een duidelijke visie voor ogen: “Vroeger zag elk productiegebouw er hetzelfde uit: als een blokkendoos. Dat wilden we vermijden. Onze nieuwe site beschikt over volledige ramen van 10 op 5 meter rondom het gebouw, waardoor onze mensen steeds naar buiten kunnen kijken. In elke keuken is er dus voldoende daglicht aanwezig, en dat leidt tot aangenaam werken. Verder is het gebouw ook helemaal wit: witte deuren, een witte tegelvloer … Dat geeft het interieur een frisse, moderne look. Je voelt je als het ware thuis in je eigen keuken, iets wat voor mij heel belangrijk was”, legt Vanlommel uit.

Gebouwd voor de toekomst
StarMeal verhuisde in maart van dit jaar naar de nieuwe site. Het gebouw is nu al goed gevuld, maar Vanlommel maakt zich nog geen zorgen over de huidige maximumcapaciteit. “Deze site is gebouwd voor de toekomst, dus we hebben nog voldoende ruimte voor uitbreiding. Ook qua technieken stond een duurzame aanpak voorop: denk aan warmterecuperatie, vloerverwarming, zonnepanelen, een volledige stoominstallatie, koeling op CO2-stikstof …”

Nieuwe Foodmakervestiging
Hoewel de verhuis erop zit en de productie in het nieuwe pand volop aan de gang is, zijn de werken in Oevel nog niet afgerond. Enkele jaren geleden nam StarMeal immers restaurantketen The Foodmaker over, en ook daarvoor is er nog ruimte op de site: “Eind 2019 starten we met de werken aan het nieuwe Foodmaker-restaurant en onze academie. Beide krijgen een plekje aan de voorkant van de site. Uniek hieraan is dat de gasten van het restaurant zullen kunnen toekijken hoe we samen met onze klanten nieuwe producten ontwikkelen. Om er nadien als eersten van te proeven. Zo zullen we deze mooie, nieuwe locatie maximaal benutten”, licht Vanlommel toe.    


19 maart was de eerste productiedag op de nieuwe site. StarMeal zal er zo’n 50.000 gezonde maaltijden per dag produceren.

Tekst Frie Van der Planken    |    Beeld StarMeal, Adriaan Van Looy


Participanten aan het woord

Alu-Pro – aluminium en pvc schrijnwerk
Alu-Pro is ¬– in tegenstelling dan wat de naam doet vermoeden – gespecialiseerd in aluminium en pvc schrijnwerk. Ook voor de nieuwe uitbreiding van StarMeal toonde het bedrijf met atelier in Olen wat het in zijn mars heeft. Met zowat 400 vierkante meter buitenbeglazing en 75 vierkante meter binnenbeglazing zorgde Alu-Pro voor zowel glazen gevels in de betonstructuur als raamkaders in aluminium en pvc. Inclusief brandwerende ramen. “Voor de gewone ramen maakten we gebruik van de Star 75-profielen. Deze reeks thermisch onderbroken profielen zijn ontwikkeld met isolatiestrips, wat een uitstekende isolatie garandeert. Perfect voor lage-energietoepassingen.” Voor de glazen gevel werd gebruikgemaakt van het MC Wall-profiel. Dit vliesgevelsysteem zorgt voor een snelle opbouw met rechte gevelelementen. “Door de vlotte samenwerking met onze leverancier Aliplast kunnen wij elk project op maat aanbieden. Dit verzekert de beste kwaliteitsgaranties en een stipte levertijd.” “Voor ons was dit een mooi project. Des te meer omdat we steevast goed kunnen samenwerken met architectenbureau Wastiau. En dat StarMeal het terrein overkocht van mijn nonkel, maakte deze realisatie voor mij persoonlijk wel speciaal. Dat we het schrijnwerk bovendien naar wens konden leveren, maakt het plaatje compleet”, aldus Olivier De Pelsmaeker, die samen met zijn team van twee bedienden en negen arbeiders instaat voor eigen maatwerk en plaatsing. 


Fieuw – Koeltechnieken
Gratis energie. Het lijkt een sprookje, maar dankzij de uitgebreide installatie van het Belgische Fieuw maakt Star Meal toch gebruik van heel wat gerecupereerde warmte, en dus gratis energie. Fieuw is gespecialiseerd in koeltechnieken voor supermarkten, retail, voedingsbedrijven en het langdurig bewaren van fruit. Daarbij kiest het specifiek voor een aanpak met zogenaamde transkritische CO2-koeling. “CO2 is een natuurlijk koelmiddel”, weet zaakvoerder Stefaan Bostyn. “Het valt daardoor niet onder de milieuwetgeving en is bovendien erg energiezuinig, wat resulteert in een uitstekende COP of coefficient of performance. CO2 is niet giftig en garandeert zeer goede resultaten. De voorbije zes jaar installeerden we al meer dan 120 installaties van ruim 300 kilowatt koelvermogen.” Voor StarMeal ontwierp Fieuw het complete koelsysteem. En dat is behoorlijk uitgebreid. In totaal is er sprake van 1 megawatt koelvermogen. De diepvriesinstallatie is goed voor 80 kilowatt. Twee uitgebreide koelinstallaties met CO2 pompen de koeling doorheen de productie. Alle koelelementen werken met gasontdooiers in plaats van elektrische weerstanden. De warmte die de technieken produceren wordt opgeslagen in een buffervat van 24.000 liter. Dat warme water wordt voor verschillende doeleinden gebruikt – onder meer voor de verschillende processen in het bedrijf. De warmte van de diepvriesinstallatie wordt tevens gerecupereerd. Zo wordt ook de vloerverwarming in de kantoren gratis opgewarmd met gerecupereerd warm water. “Dit is puur maatwerk. Door de warmterecuperatie wordt het water in de zomer voorverwarmd tot 70°C. Met gratis energie”, aldus Stefaan Bostyn. Fieuw nam ook de sturing van de comfortluchtgroepen voor zijn rekening en zorgt voor een complete meting en opvolging van de installatie via een systeem van Schneider. Daarbij is alles volledig te controleren en te sturen vanop afstand. Het beheer gebeurt bij Fieuw zelf. “We zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de installatie. Eventuele alarmen komen rechtstreeks binnen op onze servers, waardoor we indien nodig 24/24 kunnen ingrijpen.”


Bovema – Ventilatie
Hoe groter de industrie, hoe groter het potentieel om energie te recupereren. Bovema stond in voor de ventilatie in de productieruimtes, kantoren en refter van. De ventilatiespecialist uit Olen verzorgde het volledige HVAC-project – van ontwerp tot realisatie. De eigen studiedienst zorgde voor het ontwerp en leverde advies. “Zo voorzagen we warmterecuperatie in de zones waar vrijkomende energie te recupereren is”, weet Renaat Penders van Bovema. “In de warme keuken installeerden we een luchtgroep – volledig vervaardigd uit kunststof – met warmterecuperatie. Het luchtdebiet van deze ventilatiegroep bedraagt 20.000 kubieke meter per uur. De kuststof uitvoering is bestand tegen corrosie en koudebrugvrij. Deze luchtgroep is rechtstreeks aangesloten op industriële dampkappen, waarin we de condens opvangen en er uv-filtering op toepassen. De grootste dampkap is 14 meter lang. In totaal wordt er meer dan 100.000 kubieke meter verse lucht per uur geklimatiseerd.” De koeling van alle luchtgroepen gebeurt met CO2-koelbatterijen. Opvallend is de keuze voor textielkanalen voor het verdelen van de gekoelde lucht. “Die bieden het voordeel dat de lucht tochtvrij wordt ingeblazen. Er is geen condensatie mogelijk, en het geheel is is – gezien de strenge HACCP-eisen voor voeding – eenvoudig te reinigen. Onze 25 jaar kennis en ervaring maken het verschil. Zeker in voedingsbedrijven, waar de combinatie van warmte, vocht en energierecuperatie voor een grote uitdaging zorgt”, aldus Renaat Penders.


Sandstra RVS – Klokputten, vloergoten en aanrijbeveiliging
Sandstra RVS is een waar begrip in Nederland, en ook in België klinkt de naam steeds luider als het gaat om riolering, vloergoten, vloerputten en aanrijbeveiliging. Sandstra RVS beschikt over een uniek bouwgerelateerd HACCP-certificaat en is koploper op het vlak van maatwerkafwateringssystemen. “Voor StarMeal leverden en installeerden we dan ook een klantspecifiek systeem met uitneembare sifonbuizen, extra grote filtermanden, betonankers om de 25 centimeter, expansievoegvoorzieningen, hoogtemarkering voor de betonfirma en zwaar belastbare plaatroosters”, aldus Harold Sandstra. Het unieke kenmerk van de Sandstra-goten is dat alle delen gelast worden – zonder flensverbindingen – wat een gladde, hygiënische en blijvend vloeistofdichte verbinding garandeert. “Dat is voor een bedrijf als StarMeal, waar lysteria en andere bacteriële besmettingen op de loer liggen, van levensbelang.” Naast goten en putten leverde Sandstra RVS ook 140 gevulde prefabstootpalen in rvs en meer dan een kilometer highcare gevulde prefabstootplint in rvs ter bescherming van de isopanelen. Behalve voor StarMeal werkte Sandstra RVS vorig jaar ook voor Coca-Cola Gent, Agristo Wielsbeke, Lutosa Leuze, InBev Leuven, enzovoort. “Om aan de groeiende vraag vanuit België te kunnen voldoen, start op 1 september onze Belgische divisie onder de naam Sandstra RVS bvba. Hierdoor wordt de projectopvolging vele malen eenvoudiger en beter. Only the best should be good enough!” 


Kompakt – Lockers, sanitaire cabines en meubels
Op slechts een paar 100 meter van StarMeals nieuwe productiesite bevindt zich schrijnwerkerij Kompakt, een gespecialiseerd verwerker van Volkern®. Dat is een soort HPL-plaat die gemaakt wordt door laagjes met hars geïmpregneerd papier en een toplaag onder hoge druk samen te persen. Het materiaal wordt vaak gebruikt voor de afwerking van zorgcentra, sport- en fitnesscentra, laboratoria en grootkeukens als die van StarMeal. Geen verrassing dus dat het voedingsbedrijf bij de schrijnwerkerij kwam aankloppen. Carlo Van den Broek, werkvoorbereider en calculcator bij Kompakt: “In de voedingsindustrie is Volkern® quasi onmisbaar: het is een zeer hygiënisch materiaal dat amper vuil opneemt en goed bestand is tegen vocht, hitte en krassen. Voor Star Meal hebben we dan ook verschillende producten geleverd: we zorgden voor lockers, sanitaire cabines, de aankleding van de sasruimtes en vast meubilair op maat.” Dat het bedrijf gevestigd is in de Industrielaan in Olen – het verlengde van de straat waar StarMeals nieuwe pand zich bevindt – leverde veel voordelen op bij de levering en plaatsing van de producten. Van den Broek: “Zeker wanneer het vlot moet gaan, is het natuurlijk handig als onze monteurs zich niet ver hoeven te verplaatsen. Het is voor ons geen uitzondering dat een werf op 150 kilometer afstand ligt. Star Meals bestelling hebben we op 1 februari ontvangen, wetende dat het bedrijf tegen eind maart de verhuis wilde afronden. Dan is het natuurlijk ideaal als je vrijwel buren bent: na vijf weken was alles moeiteloos geleverd en gemonteerd.” Star Meals eerste productiedag op de nieuwe site kon uiteindelijk al plaatsvinden op 19 maart.


V.L.Projects – Afwerking
Eén duidelijke en permanent aanspreekbare partner voor de volledige afwerking van een project? Zowel de hoofdaannemer als de bouwheer hadden een zeer aangename ervaring en samenwerking met V.L.Projects, een afwerkingsbedrijf dat gevestigd is in Herentals en dat gespecialiseerd is in de binnen- en buitenafwerking van omvangrijke projecten zoals ziekenhuizen, kantoorgebouwen, restaurants en toonzalen. Het nam de volledige binnenafwerking van StarMeal voor zijn rekening. Het plaatsen van Gyproc-wanden en systeemplafonds in Rockfon, alle schilderwerken, het binnenschrijnwerk voor de kleedruimtes, de refter, de kantoren en de hygiënische sassen – tot en met het installeren van het houten buitenterras. Voor de hygiënische sassen leverde het bijzonder maatwerk gezien de nood aan reinigbare materialen voor deze ruimte. “Als projectcoördinator werken we met vaste onderaannemers om alles perfect te kunnen opleveren. Het zijn intussen misschien holle woorden geworden, maar wij werken effectief op maat van de klant. De strakke tijdsdruk was de grootste uitdaging bij StarMeal. Op een kleine drie maanden tijd zijn we erin geslaagd om alles tot in de puntjes af te werken. Daar zijn we best trots op”, aldus Wim Van Laere, werfleider en medezaakvoerder van V.L.Projects. 


TECHNISCHE FICHE

Bouwheer StarMeal (Westerlo)
Architect Wastiau (Westerlo)
Hoofdaannemer Willy Naessens Industriebouw (Tessenderlo)