Op Open Wervendag ontdek je vandaag de bouw van morgen

Op zondag 6 mei tonen vooraanstaande bouwbedrijven samen met de bouwheer en architect, spraakmakende bouwprojecten voor aan het grote publiek. Voor de 12deopeenvolgende keer  promoten zij daarmee het vakmanschap van de bouwsector en maken jongeren warm voor een boeiende en toekomstgerichte job in de bouw.

De 150 bouwprojecten die op Open Wervendag exclusief en eenmalig ontdekt kunnen worden zijn stuk voor stuk topprojecten met een uniek verhaal. Open Wervendag 2018 toont de grootste duurzame energieprojecten van Europa in ons land: de Nemolink die de elektriciteitsnetten van het vasteland en de UK verbinden, geothermische warmtenetten, windenergie  die samen maen voor tienduizenden gezinnen warmte en energie.

Open Wervendag 2018 is de showcase voor stadsvernieuwing: de vitaliteit en aantrekkingskracht van onze steden: nieuwe stations , nieuwe of totaal gerenoveerde (top) sportinfrastructuur (multifunctioneel en hoogtechnologisch met focus op beleving en ontspanning), nieuwe iconische schoolcomplexen  en -schoolgebouwen met de laatste duurzame technologische snufjes verwerkt in iconische kunstwerken.

Wonen, werken, studeren, leven in de bruisende stad van morgen is dé uitdaging die de meeste steden aangaan en hun metamorfose kan je dan ook echt zien en beleven op Open Wervendag: nieuwe cultuurhuizen, administratieve centra, bibliotheken, oude sites die totaal en vaak high-end omgetoverd worden tot nieuwe woon-werk-leefplekken, en dit voor een mix aan samenlevingsvormen. De nieuwe gebouwen worden met een verrassend en opvallende manier de architecturale bakens van onze nieuwe dynamische steden die inzetten op goed en duurzaam samenleven, wonen, werken en ontspannen.

Open Wervendag blijft een unieke gelegenheid om op een originele manier bijzondere en technisch indrukwekkende bouwprojecten te beleven en de verhalen te horen achter de projecten. Al was het maar dat je nadien nooit meer op die plekken mag of kunt komen. Je ontdekt ook het vakmanschap achter al dat moois, het geniaal bouwvernuft dat onze bedrijven zo toekomstgericht maakt. Wedden dat jij en je familie na zondag 6 mei “OOK ZOT VAN DE BOUW” worden!!

Open Wervendag is een jaarlijkse imagocampagne van de Confederatie Bouw. Vorig jaar nog bezocht een recordaantal van ruim 80.000 bezoekers de eenmalig opengestelde werven.

OPENWERVENDAG.BE
Zondag 6 mei, 10 tot 17 uur
Gratis deelname
Vooraf inschrijven niet vereist, tenzij anders vermeld. Aangepast schoeisel vereist!