Roval Aluminium toonaangevend in aluminium muurkappen

De aluminium muurafdeksystemen van Roval Aluminium, dochter van Reynaers Aluminium, worden niet alleen toegepast als afwerking van bijvoorbeeld borstweringen op balkons of loggia’s, maar ook als dakrandafwerking.

Roval produceert en levert de aluminium muurkappen in verschillende types voor zowel nieuwbouw- als renovatie- en herbestemmingsprojecten voor woningbouw en utiliteitsbouw. De muurkappen zijn prima te combineren met aluminium balustersystemen van Roval, maar ze kunnen uiteraard ook zonder balusters gemonteerd worden.

Mogelijkheden
Het assortiment muurafdekkappen van Roval bestaat uit verschillende types met bijvoorbeeld een recht, schuin of afgerond vooraanzicht. Kenmerkend voor de muurafdeksystemen van Roval is het in eigen huis ontwikkelde en unieke klangensysteem, dat schroefloze montage van de kap mogelijk maakt. Dat heeft te maken met de rvs-klikveer, waar de muurkap met een simpele handbeweging overheen wordt gedrukt. De schroefloze montage zorgt ervoor dat de aluminium kap niets aan stabiliteit verliest doordat er niet in geboord hoeft te worden. Dit komt de levensduur ten goede. De klang zorgt ervoor dat de muurkap mooi strak en glad blijft, waardoor de esthetische kwaliteiten volledig tot hun recht komen. Het zijn onder meer deze ‘verborgen’ eigenschappen die de hoge kwaliteit van de aluminium muurafdeksystemen van Roval bepalen. Dat geldt ook voor de voorgemonteerde EPDM-afdichtingsband in de dilatatieklang die voor een goede demping zorgt en inwatering voorkomt. Ook dit komt de duurzaamheid ten goede, waardoor de muurkappen eventueel in aanmerking kan komen voor hergebruik. De kwaliteit van het aluminium blijft immers tot in lengte van jaren onaangetast.

Roval Aluminium

Van standaard tot maatwerk
Hoewel Roval Aluminium standaard beschikt over verschillende types muurafdeksystemen, zijn ook allerlei maatwerkoplossingen mogelijk. Roval is toonaangevend in aluminium maatwerkproducten, dankzij een op jarenlange ervaring gebaseerd vakmanschap en een uiterst modern, computergestuurd productieapparaat. De combinatie van eenvoudige montage en vele variaties in vormgevingen maakt het zowel voor bouwheren als voor architecten interessant om te kiezen voor de aluminium muurafdeksystemen van Roval.

Roval levert de aluminium muurafdeksystemen inclusief

 • bevestigingsklang met rvs-‘klik’veer bij meeste kappen
 • EPDM-afdichtingsband en bevestigingsgaten
 • dilatatieklang met bevestigingsgaten
 • (hoek) voegovertrekken
 • binnenhoeken en buitenhoeken
 • (gelaste) kopschotten
 • gelaste of gezette verstekhoeken
 • antidreunfolie
 • beschermfolie
 • Eventueel inclusief balustersysteem
 • Walsen en togen mogelijk

Bovendien levert Roval de muurafdekkappen desgewenst in brute, gemoffelde of geanodiseerde uitvoering en in vrijwel alle Ral-kleuren én inclusief tien jaar garantie! Kijk voor inspirerende voorbeeldprojecten op www.roval.be.