Staalstructuur uitgebreide Soudal-productiehal ingrijpend geïsoleerd

Voor de uitbreiding van een productiehal van Soudal stonden in het lastenboek erg strenge isolatienormen beschreven. De staalconstructie is grondig ingepakt met een stevig pakket isolatie, die ervoor zorgt dat de vooropgestelde waarden probleemloos gehaald werden.

Als specialist inzake dak- en wandbekleding van industriële gebouwen leidde De Keyser Construct de isolatie van de productiehal in goede banen. Het portfolio van het Kempense bedrijf bestaat uit tal van projecten die immers niet alleen een eigentijdse uitstraling hebben, maar ook voldoen aan uiterst strenge isolatienormen. Ook in het geval van de productiehal van Soudal was dit aan de orde.

Nuttig advies
In overleg met Deschacht opteerde De Keyser Construct voor isolatie van het type Cladisol ZS-4 130 x 0505 x 1500. Ze werd in binnendozen aan de staalconstructie gemonteerd, met om de 1,5 meter Z-profielen en daartussen opnieuw een isolatiedeken van het type Isover Isocomfort 32 met een dikte van 60 mm. Volgens zaakvoerder Jef De Keyser verliep de samenwerking over de ganse lijn optimaal. “Voor grote projecten als deze kunnen we rekenen op de expertise van Deschacht. Deze types isolatie worden vaak gebruikt in dit soort constructies. Het was de eerste keer dat we ze via Deschacht bestelden, en ook daar zijn we uiterst tevreden mee.  Het zijn de strakke prijs, de vlotte service en de snelle levering die onze samenwerking met Deschacht zeer aangenaam maken.”

Beeld | Paul Delaet