Thema brandbeveiliging | Esthetisch en kosten­efficiënt brandwerend glas

Brandwerend glas kent een groeiend succes. Maar dat betekent ook dat de lat alsmaar hoger komt te liggen op het vlak van uitzicht en bevestigingsmethodes. Nu de Europese normering inzake brandwerendheid volledig van kracht is, zullen er in België tal van nieuwe oplossingen op de markt komen. Voor Fire! Doors & Projects opent dit nog meer perspectieven om de ideeën van zijn klanten in de realiteit om te zetten, zowel met eigen oplossingen als hoogkwalitatieve producten uit heel Europa.

Fire! Doors & Projects uit Deinze levert sinds 2004 brandwerende beglaasde producten op maat in hout, staal en aluminium. Zaakvoerder Danny Jonckheere: “We houden eraan onze klanten te assisteren bij het zoeken naar de aangewezen oplossing voor hun project. Hierbij proberen we altijd de meest esthetische oplossing aan de beste prijs te vinden. Vandaar dat we de vinger aan de pols houden en de nieuwigheden op de Europese markt nauwgezet volgen. Naast het optimaal benutten van al deze producten, streven we er ook naar om zelf trendsetter te zijn. Vandaar dat we in eigen beheer investeren in de R&D van nieuwe brandwerende beglaasde raam- en deurgehelen.”

Brandwerend glas

Mooi eigen assortiment
Intussen kan Fire! Doors & Projects al op een mooi assortiment van zelf ontwikkelde en geproduceerde oplossingen bogen. Deze beantwoorden stuk voor stuk aan de nieuwste Europese normen en hebben een brandweerstand E, EW of EI van 30 tot 120 minuten. Met ‘FireFrame’ biedt de onderneming een slanke brandwerende wand met een eigentijdse afwerking in aluminium en grote beglaase oppervlakken. Het glas is vierzijdig ingeklemd of wordt als but-joint (glas-aan-glas) gemonteerd. Hierbij kunnen volumes tot 3.800 mm hoogte worden toegepast, en dit volgens de beschikbare Europese attesten. Het ‘Fireframe’-gamma sluit ook perfect aan bij een assortiment profielloze, brandwerende, doorslaande, beglaasde deuren die zowel in enkele als dubbele deuruitvoering beschikbaar is. Met de ‘Fireslide’ biedt Fire! Doors & Projects een maximaal beglaasde, brandwerende schuifdeur met een minimaal rondlopend stalen frame. Het betreft een geautomatiseerde uitvoering die erg gebruiksvriendelijk is. De afmetingen zijn beduidend groter dan deze van klassieke oplossingen: een breedte tot 1.300 mm en een hoogte tot 2.650 mm dagmaat. Danny Jonckheere: “Natuurlijk kan u bij ons ook terecht voor al dan niet beloopbare horizontale beglaasde vloerdelen met een brandweerstand tot 2 uur, alsook maximaal beglaasde gehelen in staal of aluminium voor binnen en buiten, zelfs in combinatie met inbraak- en kogelwerende beglazing.”

Tekst | Els Jonckheere Beeld | Fire! Doors & Projects

TAGS