Te kleine displays, een onoverzichtelijke interface, beperkte functionaliteit, een pover design dat de algemene architecturale uitstraling niet meteen ten goede komt …: heel wat digitale deurbel- en intercomsystemen laten nog vaak te wensen over. Het zijn stuk voor stuk grieven waar Heymdall definitief komaf mee maakt. Met zijn stijlvolle, op maat gemaakte toepassingen voor hoogwaardige collectieve woonprojecten, die via gebruiksvriendelijke schermen en een handige smartphoneapplicatie als digitale conciërge kunnen fungeren, zet deze jonge Belgische onderneming een nieuwe maatstaf inzake toegangscontrole en community management. Een (r)evolutie waar zowel gebruikers als installateurs en gebouweigenaars- en beheerders wel bij varen.
Je krijg maar één kans om een eerste indruk te maken. In het geval van luxevastgoed telt ieder detail en speelt ook de deurbel- of intercominstallatie waarmee je je als bezoeker kan aanmelden dus een cruciale rol. “Toch is dit een onderbelicht deel van de toegangscontrolemarkt”, zegt David Dos Santos, een van de drie drijvende krachten achter Heymdall, dat bijna honderd jaar gecombineerde ervaring inzake slimme, geavanceerde producttoepassingen bundelt. “Veel digitale deurbel- en intercomsystemen draaien op verouderde technologie, zijn niet gebruiksvriendelijk of passen niet bij de standing van het gebouw waar ze deel van uitmaken. Dat zijn euvels die wij wilden verhelpen door zelf elegante high-end toegangscontroleoplossingen op maat te ontwikkelen en te produceren, zowel voor kleine als grootschalige residentiële toepassingen waar de sector momenteel nog maar weinig antwoorden op heeft. Dankzij de juiste combinatie van schoonheid en technologie herdefiniëren we de toekomst van digitale toegangscontrole.”
Heymdall maakt in verschillende opzichten het verschil. “We bestempelen ons totaalconcept graag als een digitale conciërge”, legt David Dos Santos uit. “We vertrekken vanuit de intuïtieve, efficiënte en gebruiksvriendelijke user interface-concepten die hedendaagse communicatietechnologie typeren, inclusief smartphonekoppeling, pakjesleveringsfunctie, QR-codetoegang, extra veiligheidstools zoals bewegingsdetectie en slimme AI-camera’s … Daarnaast zetten we ook sterk in op installatiesnelheid en -gemak, waarbij ons systeem bijzonder schaalbaar is en grotendeels vanop afstand kan worden geconfigureerd. Tot slot is er het esthetische aspect, waar we eveneens heel wat aandacht aan besteden. We beschouwen de architect als een belangrijke partner in het ontwikkelingsproces en stemmen het handgemaakte high-enddesign van onze toestellen piekfijn af op het algemene gebouwontwerp. Qua elektronica, behuizing en afwerking is alles 100 % van onze hand, net als de achterliggende software. Dit impliceert dat we volledig op maat kunnen werken, met diverse schermgroottes, materialen en uitvoeringen. Daarvoor werken we samen met een heel aantal kwalitatieve leveranciers, die ons alle mogelijke hoogwaardige materialen kunnen bezorgen. In combinatie met een integratie op technologisch topniveau zorgt dit telkens weer voor een verfijnde oplossing die perfect past bij de allure van het project in kwestie.”
Wat de oplossingen van Heymdall eens zo bijzonder maakt, is dat ze verder gaan dan enkel toegangscontrole. “Onze systemen bevatten immers ook community tools die – zowel via de schermen als de bijbehorende app – het gemeenschapsgevoel bevorderen en praktische voordelen voor bewoners en gebruikers creëren. Nog niet alle vastgoedontwikkelaars zetten daar even sterk op in, dus op die manier willen wij er alvast een oplossing voor bieden, als een gestructureerd en gestroomlijnd alternatief voor de collectieve WhatsApp-groep”, vertelt David Dos Santos. “We zijn volop aan het bekijken hoe we bepaalde functionaliteiten kunnen integreren die het leven van gebouw-eigenaars, syndici en bewoners makkelijker kunnen maken, evenals tools die de sociale cohesie en het veiligheidsgevoel stimuleren. Denk aan gepersonaliseerde verwelkomingen, belangrijke meldingen of het doorgeven van algemene boodschappen, de organisatie van activiteiten, het detecteren van ongewenste of verdachte handelingen, het reserveren van gemeenschappelijke ruimtes, burenhulp (oudere mensen die boodschappen nodig hebben, jonge gezinnen die een babysit zoeken, het delen van bepaalde huishoudelijke materialen …) enzovoort. Qua communitytoepassingen en slimme features zit er de komende twee jaar nog heel wat aan te komen waarvoor we momenteel volop aan het investeren en innoveren zijn, dus de toekomst oogt veelbelovend. Wordt vervolgd!
Als jong, ambitieus bedrijf is Heymdall nadrukkelijk op zoek naar toonaangevende projecten waarin het zijn expertise kan etaleren. “Geïnteresseerde ontwikkelaars en installateurs mogen ons dus altijd contacteren, wij geven met veel plezier een demonstratie van ons kunnen. Dit kan niet enkel esthetisch en functioneel, maar ook commercieel interessant zijn voor early adopters die ons sterke referenties binnen de sector willen helpen opbouwen”, benadrukt David Dos Santos.