Een totale terugkeer naar fulltime kantoorwerk lijkt na COVID-19 weinig waarschijnlijk. Veel werkgevers zien in deze evolutie een opportuniteit om hun gebouw te ‘downsizen’. Tegelijkertijd moet ‘naar kantoor gaan’ aantrekkelijk en duurzamer gemaakt worden. Flexibiliteit en comfort zullen de werkplaats van morgen beheersen. Jansen the Building Company komt alvast met een innovatieve oplossing om deze uitdagingen aan te gaan: intelligente en flexibele systeemwanden en -plafonds die ‘as a service’ worden aangeboden.
Maars Jansen Living Walls is de poot binnen de groep die zich toelegt op de installatie van systeemwanden, terwijl KAY hetzelfde doet voor de klimaat-plafonds. Het continue streven naar kwaliteit, innovatie en toegevoegde waarde hebben beide merken grootgemaakt. “Onze oplossingen overstijgen hun functionele rol”, aldus Philippe Rosseel, COO van Maars Jansen. “We willen immers ook de vraag naar duurzaamheid en comfort invullen. Zo zijn onze producten ‘Cradle to Cradle’ en spelen ze een belangrijke rol in het behalen van het BREEAM- en WELL-certificaat. Dat laatste bewijst dat we proactief inspelen op nieuwe behoeften. Met andere woorden: we houden dé twee fundamenten van elk kantoorlandschap van de toekomst – duurzaamheid en ‘gebruiksbeleving’– stevig in het vizier.”
Systeemwanden en -plafonds zijn volgens Philippe Rosseel hét antwoord op de uitdaging om kantooromgevingen flexibel, duurzaam en comfortabel te maken. “Om de lay-out van een gebouw aan te passen, zijn er vaak aanzienlijke werken nodig”, verduidelijkt hij. “Het verplaatsen van gipskartonwanden neemt al snel meerdere dagen in beslag. Er komen afbraakwerken aan te pas en er moeten nieuwe exemplaren worden geïnstalleerd. Bovendien zorgen dergelijke ingrepen voor overlast: er komt veel stof vrij, er is lawaai … Met onze systeemwanden en -plafonds is de klus sneller geklaard, en dat bovendien met minder overlast. Dit bedoelen we heel letterlijk. Wij ondersteunen immers de volledige levenscyclus, waarbij elke aanpassing, reparatie of vervanging door ons team wordt uitgevoerd. Dit biedt zelfs voordelen wanneer de lay-out niet verandert. Zo moeten facility managers niet meer nadenken over het onderhoud, verfwerken of een update van het interieur. De initiële meerprijs van systeemwanden en -plafonds betaalt zich over de volledige levenscyclus dus dubbel en dik terug.”
Integratie van functies is waarmee Jansen the Building Company zich echt van zijn concullega’s onderscheidt. Indien gewenst, kunnen de systeem-plafonds en -wanden worden geleverd met akoestische materialen, verlichting, koeling- en verwarmingsinfrastructuur … “Op die manier beperken we de complexiteit van installatie en onderhoud”, legt Philippe Rosseel uit. “Het is onze manier om toegevoegde waarde te genereren. Vandaag voorzien we zelfs ‘smart’ oplossingen waarbij sensoren de verwarming, koeling of venti-latie aansturen op basis van aanwezigheidsdetectie, temperatuurregistratie, CO2-detectie … Dit opent tal van deuren om het comfort van de aanwezigen te verhogen en ‘naar kantoor gaan’ een nieuwe dimensie te geven. ‘The sky is the limit’ qua mogelijkheden. We geloven zo sterk in dit concept dat we beslist hebben om de drempel te verlagen en ‘comfort as a service’ aan te bieden. Klanten hoeven niet meer te investeren, maar kunnen intekenen op een abonnement waarbij ze altijd de systeemplafonds en/of -wanden krijgen die specifiek inspelen op hun behoeften. Deze formule is vooral interessant in de verhuurmarkt, want zo kunnen deze spelers aanpasbare kantoren verhuren in plaats van casco plateaus. Of zelf ook nieuwe businessmodellen met flexibelere formules in de markt zetten.”
Neem dan rechtstreeks contact op met GROUP JANSEN.