Platform voor de bouw
Architectonische cassettegevels voor een sterke uitstraling

Architectonische cassettegevels voor een sterke uitstraling

Een gevelbekleding met cassettes zorgt voor een strak en stijlvol resultaat. Al meer dan dertig jaar installeert Sign & Facade uit Molenstede (Diest) cassettegevels, zowel voor renovatie- als voor nieuwbouwprojecten. “We produceren de gevelelementen zelf op onze site in Diest”, zegt CEO Didier Vael.

Met een omzet van 20 miljoen euro en meer dan 150 medewerkers is Sign & Facade een bouwbedrijf met slagkracht. Naast de hoofdzetel in Diest heeft het vestigingen in Luik en Oostkamp. Van daaruit specialiseert Sign & Facade zich enerzijds in gevelbouw en anderzijds in lichtreclame. “Wat lichtreclame betreft, zijn we marktleider in België. We werken zowel voor eenmanszaken als voor de grootste kleding- of supermarktketens. We beschikken over een volledig gamma lichtreclameoplossingen. Maar ook op het vlak van gevelbouw hebben we de afgelopen decennia onze strepen verdiend.” De cassettes worden bevestigd op een onderstructuur en werken een sterke architectuur in de hand.

Architectonische cassettegevels voor een sterke uitstraling

Sign & Facade produceert en installeert cassettegevels volgens het ontwerp van de architect, zoals bij SKM in Aartselaar.

 

Op maat van de klant

Sign & Facade produceert en installeert cassettegevels volgens het ontwerp van de architect. Het werkt met diverse materialen, vaak op basis van aluminium. Didier Vael: “Van pure aluminium-platen over composiet of zink: in ons eigen atelier gaan we aan de slag met de materialen die in het architecturaal ontwerp voorzien zijn. Dankzij die veelzijdigheid mochten we de afgelopen dertig jaar al een aantal erg mooie projecten uitvoeren.” In samenwerking met het gerenommeerde architectenbureau Jaspers-Eyers Architects rustte Sign & Facade onder meer de Barco One Campus uit met een indrukwekkende cassettegevel. En de medewerkers stoppen niet aan de landsgrenzen. De gevelbekleding van Sign & Facade vind je ook al in Luxemburg en Nederland. De lichtreclame schittert aan Franse gevels. “Ja, we blijven ambitieus”, bevestigt Vael. “De internationalisering zet zich verder en dat juichen we ten volle toe.”

Integratie van lichtreclame

Voor grote B2C-bedrijven werkt Sign & Facade steeds vaker cross-overprojecten uit, waarbij lichtreclame geïntegreerd wordt in de gevelbekleding. “Met dank aan onze unieke positie ten opzicht van onze concurrenten”, benadrukt Didier Vael. “Specialisten in gevelbekleding voeren geen lichtreclame uit en vice versa. Wij doen beide en kunnen zo een gepast antwoord bieden op de vraag naar een sterke merkidentiteit. Zo werkten we voor Burger King bijvoorbeeld een volledig comboconcept uit toen het naar België kwam. Hier is visuele herkenbaarheid van cruciaal belang. De huisstijl, merkidentiteit en logo’s vormen de basis voor het gevelontwerp. Onze ontwerpers werken op maat van de klant. Ook de productie, installatie en dienst na verkoop doen we in eigen beheer. Dat maakt ons een echte totaalpartner voor de uitstraling van bedrijfsgebouwen en het versterken van merkidentiteiten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details