Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Maatwerk met een maritiem tintje in Singapore

De prachtige ligging aan het water inspireerde architect Zee Choing bij het ontwerpen van de ‘Library@Harboufront’, een indrukwekkend gebouw in...

naamloos-3-kopieren

23 juni 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

EB EN VLOER

De prachtige ligging aan het water inspireerde architect Zee Choing bij het ontwerpen van de ‘Library@Harboufront’, een indrukwekkend gebouw in Singapore. De bibliotheek huist in het grootste winkelcentrum van het land en biedt een prachtig zicht op zee. De architect trok het maritieme thema door in heel het gebouw en nam ook de vloerbekleding op in het bijzondere verhaal dat hij wil vertellen.

Met kronkelende muren, golvende plafonds en gebogen meubilair haalt architect Zee Choing de zee naar binnen. Ook in de vloer herken je een nautische toets dankzij de golvende patronen en de verschillende tinten blauw. Deze vloer is volledig bekleed met 2tec2, een kwalitatieve vloerbekleding van Belgische makelij. Aangezien ze uit hoogwaardig materiaal bestaat, is dit niet alleen een esthetische keuze, maar ook een kwestie van functionaliteit: “2tec2 is duurzaam, kwalitatief en elegant”, legt de architect uit. “Het biedt alle voordelen van een vinylvloer, maar heeft wel de look-and-feel van textiel. We konden een warme sfeer creëren in de bibliotheek en er toch zeker van zijn dat de vloer niet snel zou verslijten.”

naamloos-2-kopieren

De duurzame, slijtvaste en hygiënische vloerbedekking is ideaal voor een drukbezochte plek zoals een bibliotheek, waar dagelijks honderden mensen
door de gangen struinen. (Beeld: Tan Hai Han)

 

Dankzij de slimme combinatie van geweven vinyl en glasvezel biedt 2tec2 een duurzame, slijtvaste en hygiënische vloerbedekking aan. Ze is bestand tegen water en vlekken. Bovendien kan ze ook tegen een stootje. Ideaal dus voor een drukbezochte plek zoals een bibliotheek, waar dagelijks honderden mensen door de gangen struinen op zoek naar een goed boek. De ingebouwde innovatieve Comfort Backing® biedt tevens een uitstekende akoestiek, wat ook van pas komt in een grote open ruimte waar je toch een rustige sfeer wil creëren. “De samenwerking met 2tec2 verliep erg vlot”, vertelt Choing. “Het plaatsen gebeurde snel en efficiënt, wat in zulke grote projecten niet vanzelfsprekend is. Het eindresultaat is helemaal waar we op hoopten.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%