Uiterst zeldzaam zijn bedrijven die er prat op kunnen gaan dat ze al bijna twee decennia lang werken uitvoeren in zowel het Europees als het Vlaams en Brussels Parlement. “De bekabeling die we in het Europees Parlement installeerden – ruim 20.000 meter glasvezelkabel en zo’n 1.200 connectoren – spreekt tot de verbeelding”, lacht Wim Mahieu, zaakvoerder bij Mahieu Cabling Services uit Waregem.
De onderneming, met gestructureerde databekabeling (glasvezel) als corebusiness, bouwde de voorbije twintig jaar een ijzersterke reputatie op. “Glasvezelbekabeling is dan ook de toekomst dankzij de storingsvrije dataoverdracht aan zeer hoge snelheid”, stelt Wim Mahieu. “Bovendien zorgt de grote capaciteit van de glasvezel ervoor dat het netwerk nooit overbelast kan raken.” Het toepassen van glasvezelbekabeling vereist echter een hoge mate van deskundigheid, want elke onnauwkeurigheid veroorzaakt een verminderde verbindingskwaliteit. Kwaliteit wordt verzekerd door de toepassing van premium materialen en een vakkundige montage. Mahieu Cabling Services is gespecialiseerd in de perfecte installatie van zowel single- als multimode glasvezelkabels. Wim Mahieu: “De investeringen om glasvezelbekabeling correct aan te sluiten en te testen zijn niet gering. Ons gecertificeerd bedrijf beschikt over de expertise, het gereedschap en de apparatuur voor alle types glasvezelkabel, connectoren en pigtails. Dit zowel voor backboneverbindingen in een kantooromgeving als voor een ‘fiber to the home’-project. Wij verrichten onafhankelijk en objectief metingen aan universele en gestructureerde netwerken.”
Naast de installatie van glasvezelbekabeling werkt Mahieu Cabling Services ook graag in onderaanneming om netwerken aan te sluiten. En dat is geen evidentie in de sector. Andere installatiebedrijven besteden die taak vaak uit aan Mahieu Cabling Services omdat zij de expertise missen. Mahieu Cabling Services kiest doelbewust voor kleinschaligheid. “Enkel dan is een bedrijf beheersbaar en flexibel”, verduidelijkt Wim Mahieu. “Anders moeten er projectleiders ingezet worden, wat alles alleen maar ingewikkelder maakt. Met vier vakkundige medewerkers hou ik het bedrijf bewust kleinschalig om snel en efficiënt te kunnen anticiperen. Wij kunnen enorm snel schakelen, wat bij een groter bedrijf zelden het geval is.” De zaakvoerder is nauw betrokken bij elk individueel project. Dat begint bij een werfbezoek en eindigt bij de verantwoordelijkheid voor een correcte glasvezelaansluiting. “Zo blijf ik perfect geïnformeerd over wat er op de markt beweegt en weet ik wat de noden en vereisten zijn. Alles wordt digitaal en dat gaat niet stoppen. Steeds meer onderwijsinstellingen en bedrijven springen op de kar.”