Platform voor de bouw
Industrie & woningbouw

Oost-Vlaamse vastgoedmarkt tot in de puntjes ontleed

Kernverdichting, mobiliteit, het creëren van een aantrekkelijke functiemix in projecten: aan brandend actuele thema’s geen gebrek in de vastgoedsector.

spryg-60-kopieren

9 september 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Kernverdichting, mobiliteit, het creëren van een aantrekkelijke functiemix in projecten: aan brandend actuele thema’s geen gebrek in de vastgoedsector. Op Oost-Vlaanderen Vastgoed 2019 vernamen Oost-Vlaamse vastgoedprofessionals en publieke instanties alles over de huidige en toekomstige ontwikkelingen op het vlak van wonen, werken en winkelen in hun regio. Al was er uiteraard ook ruimte voor bezoekers, sprekers en inspirerende voorbeelden uit andere provincies …

De editie van 2019 was nog maar net ten einde of de datum voor Oost-Vlaanderen Vastgoed 2020 werd al bevestigd. Het mag duidelijk zijn: Oost-Vlaanderen Vastgoed 2019, dat op dinsdag 26 maart plaatsvond in het Gentse Marriott Hotel en georganiseerd werd door SPRYG Real Estate Academy, was meer dan geslaagd en kon zowel publieke als private partijen bekoren.

Zowel publieke als private actoren tekenden present in het Gentse Marriott Hotel.

 

Steden in opmars

Na een leuke inleiding van moderator Thomas de Jong (CDO CORES Development) gaven Philippe Janssens (Stadim) en Ronny Nuten (Ceusters) alle aanwezigen inzicht in de laatste nieuwe evoluties en tendensen op de Oost-Vlaamse woning- en kantorenmarkt. Een van de voornaamste conclusies was dat de populariteit van provinciehoofdstad Gent er sinds 2013 sterk op vooruitgegaan is, met hogere vastgoedprijzen als gevolg. Ook Aalst is een stad in opmars, terwijl er in Sint-Niklaas nog mooie koopjes te doen zijn. Gezien het groeiende mobiliteitsprobleem blijken vooral plekjes in stationsomgevingen erg gegeerd te zijn. Vervolgens was het aan Micheline D’hondt (Alides) om aan de hand van het Forum-project in Gent en LUX (het residentiële luik van Forum) toe te lichten hoe je op een voormalige industriële site een gezond evenwicht tussen wonen en werken kan creëren. Ook Nicolas Bearelle (Revive) bood de nodige inspiratie door de visie achter reconversie-projecten Saffrou in Oudenaarde en RUTE in Gentbrugge toe te lichten.

Boeiende afsluiter

Na de pauze maakte Els Bonnarens van Stad Aalst de aanwezige vastgoedontwikkelaars warm voor het stadsvernieuwingsproject rond de Dender, met kwalitatieve architectuur, ruimtelijke verdichting, maatschappelijke meerwaarde, duurzame mobiliteit en klimaatneutraliteit als primaire uitgangspunten. Bart Casier (Interwaas) zoomde in op het ontwikkelings-potentieel van het Waasland – met de reconversie van de Sint-Amelbergasite in Temse als concrete case – en Frank Van Goethem (sogent) sprak over de belangrijkste krachtlijnen van het nieuwe bestuursakkoord. Het event werd afgesloten met een panelgesprek over de beleidscontext van provincie en steden, waarbij dieper ingegaan werd op de gezamenlijke uitdagingen op het vlak van ruimtelijke ordening. De panelleden van dienst waren Annemie Charlier (Provincie Oost-Vlaanderen), Wout De Meester (schepen van ruimtelijke ordening in Sint-Niklaas), Sami Souguir (schepen van stadsontwikkeling en ruimtelijke planning in Gent) en Caroline Verdoodt (schepen van ruimtelijke ordening in Aalst). Een boeiende apotheose van een geslaagd event!

Er wordt teruggekeken op een zeer geslaagde editie van Oost-Vlaanderen Vastgoed, een impressie kunt u terugvinden op spryg.com/oostvlaanderen. Volgend jaar organiseert SPRYG Real Estate Academy de nieuwe editie: Oost-Vlaanderen Vastgoed 2020 zal plaatsvinden op dinsdag 24 maart 2020.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%