Platform voor de bouw
Satellietkeukens verhogen levenskwaliteit in zorgcentra.
De eventkeuken met extra aandacht voor toegankelijkheid, waar bewoners met familie en vrienden kunnen eten.

Satellietkeukens verhogen levenskwaliteit in zorgcentra.

Met de introductie van satellietkeukens in woonzorgcentra zoals De Kleithoeve in Maldegem wordt een nieuwe standaard gezet in maaltijdvoorziening. Deze innovatie werd ontwikkeld door METOS, expert in professionele keukenapparatuur. Technologie en duurzaamheid gaan hier hand in hand en hebben een niet te onderschatten impact op de levenskwaliteit van de bewoners in woonzorgcentra.

METOS, onderdeel van de ALI-Groep, heeft toegang tot de grootste productcatalogus ter wereld en de meest geavanceerde trainingen op het gebied van professionele keukens. Hierdoor blijven medewerkers gegarandeerd op de hoogte van de nieuwste innovaties en trends. Ook in De Kleithoeve, een woonzorgcentrum met zelfstandige woonflats, kwam die expertise van pas. Dit project is ontwikkeld in opdracht van en in nauwe samenwerking met de Philippus Neri Groep, een succesvol partnerschap dat al meer dan tien jaar zijn vruchten afwerpt. 

Satellietkeukens: nabijheid en kwaliteit

‘Aangepaste maaltijden voorzien op maat van de bewoners’. Dat was het vertrekpunt bij de realisatie van De Kleithoeve. De satellietkeukens bieden daarom de mogelijkheid om gerechten à la minute af te werken, zoals verse koffiekoeken ter plekke afbakken, een perfecte steak afbakken of een stuk zalm grillen. Dit zorgt voor een uitzonderlijke eetervaring, direct op de afdeling zelf. Bewoners kunnen genieten van versbereide maaltijden die met zorg en aandacht worden samengesteld op basis van hun persoonlijke wensen en noden.

Een satellietkeuken met high-speed ovens, inductiekookplaten en een geïntegreerd afzuigsysteem.

Duurzaamheid à la carte

De keuze voor geavanceerde apparatuur, zoals high-speed ovens en inductiekookplaten en friteuses met geïntegreerde afzuiging, verkorten de bereidingstijd en verbruiken minder energie. Dit alles draagt bij aan een efficiënter gebruik van grondstoffen en verlaagt de operationele kosten.

Uniek in dit project is de eventruimte, een ruimte waar bewoners zelf kunnen koken of een privé chef kunnen inschakelen voor een op maat gemaakt diner met familie of vrienden. Hiervoor heeft METOS een compacte maar volledig uitgeruste eventkeuken ontworpen en geïnstalleerd. Een keuken met extra aandacht voor de toegankelijkheid die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. 

Conclusie

Dankzij de integratie van satellietkeukens en geavanceerde apparatuur kunnen maaltijden met zorg en precisie op maat worden samengesteld, wat resulteert in zowel culinaire als operationele voordelen. METOS bewijst met dit project dat innovatieve keukenoplossingen een essentiële bijdrage kunnen leveren aan de zorg van morgen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten